Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

De brancheorganisatie maakt aan de hand van een drietal punten duidelijk waar het onbegrip vandaan komt. Volgens de NVBF De bioscoopsector is één van de weinige sectoren die de QR-check vanaf het begin op orde had én ook controleert. Veel locaties hebben voor deze controle extra personeel aangetrokken, op grond waarvan minister Grapperhaus de bioscopen onlangs nog als ‘het voorbeeld waar de Corona-check app goed was ingeregeld’, aldus de NVBF.

Geen besmettingen

Daarnaast zijn, volgens de brancheorganisatie, tijdens de coronacrisis géén herleidbare besmettingen naar de bioscopen vastgesteld. Dit is te danken aan de continu goede naleving van regels binnen de bioscopen en de goede ventilatie in de bioscopen. Daarnaast is bioscoopbezoek veilig uitje, omdat mensen stil naast elkaar zitten te kijken en er niet wordt gejuicht of bewogen. Het verbaast de branche dan ook ten zeerste dat er op dit moment geen uitleg wordt gegeven waarom juist het sluiten van bioscopen en theaters bij zou dragen aan minder besmettingen.

Anderhalve meter

Tot slot geeft de NVBF aan dat de bioscopen voor de invoering van de QR-code gepleit hebben voor het behoud van de anderhalve meter in de zalen. ‘Dit is verworpen, waarna bioscopen een belangrijke rol hebben gespeeld in de acceptatie en doorvoering van de QR-code. Het kan niet zo zijn dat de branche nu wordt gestraft voor haar  goede gedrag en als speelbal gebruikt wordt voor nieuwe maatregelen’, aldus de brancheorganisatie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht


Boris van der Ham voorzitter Vereniging van Bioscopen

Benoeming - Boris van der Ham is per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Van der Ham is daarmee de derde buitenvoorzitter van de vereniging. Van der Ham volgt Winnie Sorgdrager op die na tien jaar voorzitterschap het stokje overdraagt.

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Bioscopen en Filmtheaters trekken zich terug uit sneltest pilot

Bioscopen - De brancheorganisatie voor bioscopen en filmtheaters (NVBF) trekt zich naar aanleiding van een stroom van ontstelde reacties van haar leden terug uit de voorgestelde sneltest pilot. Sneltesten in de bioscoop zijn praktisch en economisch onhaalbaar én hebben daarnaast geen toegevoegde waarde, laat de brancheorganisatie weten.

Lees bericht

Bioscopen en theaters willen extra steun bij langer dicht

Bioscopen – De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) hopen op 8 maart van het kabinet te horen te krijgen dat zij weer open mogen zijn, omdat zij mening zijn dat het publiek in de zalen veilig terecht kan. Uiteraard met in achtneming van alle regels. Indien de locaties gesloten moeten blijven dan wil de vereniging extra financiële steun.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid