Bioscopen en filmtheaters toch open voor dertig mensen


Bioscoop – Het maximale aantal van dertig bezoekers per zaal per 1 juni voor bioscopen en filmtheaters is volgens de eigen brancheorganisatie erg voorzichtig. Het eigen opgestelde protocol voorziet in maximaal 100 bezoekers per filmzaal, maar het kabinet heeft toch anders besloten. Desalniettemin gaan de zalen gedeeltelijk weer open.

Het protocol ‘Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek’ is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in samenwerking met diverse andere partijen. Volgens Gulian Nolthenius, directeur NVBF biedt het protocol duidelijke handvatten voor de bioscopen en filmtheaters, de mensen die er werken en bezoekers: “De 1,5 meter regel is het uitgangspunt. Iedereen moet voldoende afstand kunnen houden in zalen, foyers en toiletten. Er mogen bij een voorstelling een beperkt aantal mensen in de zaal. Door niet allemaal tegelijk de zalen in en uit te gaan, kunnen zij contact met elkaar zoveel mogelijk vermijden.”

Verantwoord

Volgens Nolthenius nemen de hygiënemaatregelen een belangrijke plaats in en zouden veel meer mensen op een veilige en verantwoorde manier de zalen moeten kunnen bezoeken, ook zonder dat de veiligheid van de medewerkers in gevaar komt. Een aantal van dertig mensen voelt in sommige bioscoopzalen wellicht aan als een privévoorstelling, maar zoals bij zoveel andere locaties in andere sectoren ziet het kabinet toch vooral risico’s bij de wisselingen bij voorstellingen. Ook wil het kabinet het aantal bewegingen van mensen nog zoveel mogelijk tegengaan, omdat het uitgangspunt blij alle maatregelen toch nog is 'vermijd drukte’.

Oproep aan kabinet

Om die reden heeft het Kabinet op 6 mei bepaald dat er per 1 juni maximaal 30 bezoekers per zaal toegelaten mogen worden. Gulian Nolthenius is namens de NVBF van mening dat het haalbaar én uitvoerbaar is om per 1 juni maximaal 100 bezoekers toe te laten en (dus) niet te wachten tot 1 juli: “Alle bioscopen en filmtheaters zijn sinds 15 maart dicht. Honderd procent omzetderving tot 1 juni, een enorme aderlating voor de branche en een gemis voor heel veel bioscoopliefhebbers.” Hij roept het kabinet wel op nog een naar het besluit te kijken.

Dat laatste gebeurt sowieso, omdat het gehele tijdpad van verruiming een beleidsaankondiging is van het kabinet, waar het Outbreak Management Team (OMT) nog een advies over moet geven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRegionale aanpak vraagt vroege sluiting horeca Randstad

Coronamaatregelen – De horecabedrijven in het westen van het land moeten eerder dicht en het maximum aantal mensen in feestzaal gaat terug van honderd naar vijftig. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de persconferentie van vrijdagavond van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Lees bericht

Geen nieuwe landelijke maatregelen horeca, lokaal wel

Coronamaatregelen – Voor de eet- en drinkgelegenheden zijn er landelijk geen nieuwe of aangepaste maatregelen afgekondigd. De bestaande maatregelen blijven gelden. De horeca blijft gehouden aan het reserveren, de gezondheidscheck, placeren en vragen om contactgegevens te registreren. Lokaal gaat er wel extra worden gecontroleerd, zoals in Amsterdam en Rotterdam.

Lees bericht

Kabinet verscherpt aantal horecaregels door slechte coronacijfers

Coronamaatregelen – Het kabinet maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en verscherpt daarom een aantal regels. Zo moeten bezoekers van horecagelegenheden reserveren bij bezoek en hun naam en contactgegevens achterlaten. Daarnaast zijn bij horecagelegenheden alleen zitplaatsen toegestaan voor bezoekers, zowel binnen als buiten. En kunnen attractieparken, musea en horecazaken voor maximaal twee weken gesloten worden als duidelijk...

Lees bericht


Kinepolis-bioscopen heropenen wereldwijd

Bioscopen – Wereldwijd worden de zalen van Kinepolis heropend of schalen de bioscoopzalen langzaamaan op. De bioscoopketen heeft daarbij rekening te houden met alle lokale veiligheidsprotocollen voor bezoekers en medewerkers. Hygiëne en afstand tussen mensen zijn twee essentiële componenten in alle richtlijnen.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid