Bioscopen en theaters willen extra steun bij langer dicht


Bioscopen – De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) hopen op 8 maart van het kabinet te horen te krijgen dat zij weer open mogen zijn, omdat zij mening zijn dat het publiek in de zalen veilig terecht kan. Uiteraard met in achtneming van alle regels. Indien de locaties gesloten moeten blijven dan wil de vereniging extra financiële steun.

Net als de horeca en andere segmenten zijn de bioscopen en filmtheaters gesloten voor bezoekers. Ook al kan bezoek er veilig terecht, ook omdat het protocol ‘verantwoord bioscoop-en filmtheaterbezoek’ strikt wordt gevolgd. Bovendien kunnen bioscopen theaters door hun reserveringssysteem voorkomen dat er wachtrijen ontstaan. Ook zijn zitplaatsen op gepaste 1,5 meter afstand van elkaar makkelijk te regelen omdat bezoek een vaste zitplek krijgt toegewezen. Daarnaast beschikken de zalen over de meest moderne technieken met een optimale ventilatie en met continue verse lucht.

TVL-Plus

De NVBF hoopt dan ook dat het kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters hun deuren voor het publiek weer mogen openen. Onder strikte voorwaarden zoals in het protocol vastgelegd en binnen de 1,5 meter afstand. Als bioscopen niet open mogen vanaf 15 maart dan zou er extra financiële steun in de vorm van een TVL-Plus moeten komen is het standpunt van de NVBF.

De NVBF is net als haar leden blij met de steunmaatregelen zoals die tot nu toe beschikbaar zijn gesteld, maar komt tot de conclusie dat het niet genoeg is. Als de bioscopen richting zomer gesloten moeten blijven is extra financiële steun hard nodig. Zonder die steun staat werkgelegenheid op het spel en dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen, aldus de vereniging. Daarom heeft de NVBF, bij monde van Ron Sterk (vice-voorzitter van de NVBF en CEO van Vue Cinemas Nederland) er bij de ministers Bas van ’t Wout en Hugo de Jonge, ervoor gepleit om naast de huidige TVL-regeling een ‘TVL-Plus regeling’ in het leven te roepen. De TVL-plus regeling is bedoeld voor bioscoopondernemingen met veel Nederlandse bioscoopvestigingen die maar weinig of niet voor de huidige TVL in aanmerking komen.

Bron: NVBF/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bioscopen en Filmtheaters trekken zich terug uit sneltest pilot

Bioscopen - De brancheorganisatie voor bioscopen en filmtheaters (NVBF) trekt zich naar aanleiding van een stroom van ontstelde reacties van haar leden terug uit de voorgestelde sneltest pilot. Sneltesten in de bioscoop zijn praktisch en economisch onhaalbaar én hebben daarnaast geen toegevoegde waarde, laat de brancheorganisatie weten.

Lees bericht


KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou...

Lees bericht


KHN: Steunmaatregelen horeca zetten zoden aan de dijk

Coronamaatregelen - De ministers Koolmees, van ’t Wout en Hoekstra hebben gisteren nieuwe aanvullingen op het steunpakket bekendgemaakt. Een verruiming van het steunpakket met o.a. een verbetering van de NOW, de TVL-subsidie en een tegemoetkoming voor starters is dan ook meer dan welkom, zo laat brancheorganisatie KHN weten.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid