Bioscopen en theaters willen extra steun bij langer dicht


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Bioscopen – De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) hopen op 8 maart van het kabinet te horen te krijgen dat zij weer open mogen zijn, omdat zij mening zijn dat het publiek in de zalen veilig terecht kan. Uiteraard met in achtneming van alle regels. Indien de locaties gesloten moeten blijven dan wil de vereniging extra financiële steun.

Net als de horeca en andere segmenten zijn de bioscopen en filmtheaters gesloten voor bezoekers. Ook al kan bezoek er veilig terecht, ook omdat het protocol ‘verantwoord bioscoop-en filmtheaterbezoek’ strikt wordt gevolgd. Bovendien kunnen bioscopen theaters door hun reserveringssysteem voorkomen dat er wachtrijen ontstaan. Ook zijn zitplaatsen op gepaste 1,5 meter afstand van elkaar makkelijk te regelen omdat bezoek een vaste zitplek krijgt toegewezen. Daarnaast beschikken de zalen over de meest moderne technieken met een optimale ventilatie en met continue verse lucht.

TVL-Plus

De NVBF hoopt dan ook dat het kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters hun deuren voor het publiek weer mogen openen. Onder strikte voorwaarden zoals in het protocol vastgelegd en binnen de 1,5 meter afstand. Als bioscopen niet open mogen vanaf 15 maart dan zou er extra financiële steun in de vorm van een TVL-Plus moeten komen is het standpunt van de NVBF.

De NVBF is net als haar leden blij met de steunmaatregelen zoals die tot nu toe beschikbaar zijn gesteld, maar komt tot de conclusie dat het niet genoeg is. Als de bioscopen richting zomer gesloten moeten blijven is extra financiële steun hard nodig. Zonder die steun staat werkgelegenheid op het spel en dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen, aldus de vereniging. Daarom heeft de NVBF, bij monde van Ron Sterk (vice-voorzitter van de NVBF en CEO van Vue Cinemas Nederland) er bij de ministers Bas van ’t Wout en Hugo de Jonge, ervoor gepleit om naast de huidige TVL-regeling een ‘TVL-Plus regeling’ in het leven te roepen. De TVL-plus regeling is bedoeld voor bioscoopondernemingen met veel Nederlandse bioscoopvestigingen die maar weinig of niet voor de huidige TVL in aanmerking komen.

Bron: NVBF/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht


Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Bioscopen en Filmtheaters trekken zich terug uit sneltest pilot

Bioscopen - De brancheorganisatie voor bioscopen en filmtheaters (NVBF) trekt zich naar aanleiding van een stroom van ontstelde reacties van haar leden terug uit de voorgestelde sneltest pilot. Sneltesten in de bioscoop zijn praktisch en economisch onhaalbaar én hebben daarnaast geen toegevoegde waarde, laat de brancheorganisatie weten.

Lees bericht

KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid