‘Bioscopen, pret- en dierenparken mogelijk toch snel weer open’


Horeca bij Wildlife Emmen

Leisure – Bioscopen, musea, dieren- en pretparken mogen binnenkort de deuren toch weer snel openen. Het aantal coronabesmettingen blijft zodanig dalen, dat verzwaring of verlening van de maatregelen die de dagrecreatie gesloten hield, wellicht niet meer nodig is.

Dat liet Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, vandaag weten in een toelichting op de recente coronacijfers. Hij gaf aan dat het aantal coronabesmettingen fors daalt en dat ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen inmiddels een stuk lager ligt dan eind oktober. Gezien deze ontwikkeling is het volgens Kuipers mogelijk dat de gedeeltelijke lockdown, die vorige week voor twee weken inging, volgende week weer losgelaten zou kunnen worden. Uiteraard gaf hij daarbij aan dat het een beslissing is van het kabinet.

Vorige week maakte het kabinet bekend dat dierenparken, musea en andere 'doorstroom-dagrecreatie' hun duren gesloten moesten houden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Feitelijk is de maatregel nog meer bedoeld om de mobiliteit van mensen tegen te gaan. Het zorgde er wel voor dat die gelegenheden van donderdag 5 tot en met woensdag 18 november de deuren dicht moesten houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHoreca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht


‘Onbegrijpelijke horecavergelijking Veiligheidsberaad bij attractieparken’

Leisure - De Nederlandse pretparken en dierentuinen moeten alsnog hun take-away-activiteiten op de parken beëindigen op grond van een noodverordening, die afgelopen maandag is besproken. De voorzitters van de 25 veiligheidsregios’s hebben in het kader van gelijkheid de horeca-activiteiten van de parken gelijkgesteld met de horeca binnen casino’s, bioscopen en speelhallen. Een vergelijking die volledig mank gaat omdat...

Lees bericht


Eten en drinken blijft toegestaan op attractieparken

Leisure – Het bericht dat eten en drinken niet meer is toegestaan in attractieparken en dierentuinen als gevolg van een algemene noodverordening, wordt niet bevestigd door het ministerie van Algemene Zaken (AZ). Volgens het ministerie is een dergelijke maatregel niet afgekondigd en ook niet in voorbereiding.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid