Bluezone zegt het coronavirus in restaurants te doden


Technologie – Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar testen tonen het aan, een gepatenteerde technologie van Middleby Corporation zou de lucht van binnenruimte tot bijna 100% zuiveren van virussen, waaronder ook corona. De ontwikkelaar van het filterloze luchtzuiveringssysteem, dat is ontwikkeld voor het Amerikaanse leger, zou 99,9995% van alle virussen en andere verontreinigingen binnenshuis vernietigen.

Middleby Corporation heeft een exclusieve licentie gesloten met Bluezone over de techniek. In de Benelux is Middleby vertegenwoordigd Levens Middleby. Joris Levens van Levens Middleby zegt over de nieuwe technologie: “Bluezone stelt ons in staat restaurants veiliger te maken door een bewezen technologie aan te bieden die beter presteert dan de meeste systemen die momenteel op de markt zijn. Onze klanten hebben nu toegang tot de meest innovatieve en geavanceerde luchtzuiveringstechnologie die er is ”.

Virusvrij

Als de technologie waarmaakt wat het belooft, betekent dit dat horeca- en eetgelegenheden virusvrij gemaakt kunnen worden. Het systeem, dat geen filter nodig heeft, heeft in testen bewezen infectieuze luchtverontreinigingen te vernietigen. Dit wordt beschouwd als een van de drie meest voorkomende manieren waarop het coronavirus wordt verspreid, zo laat het bedrijf weten.

Bluezone zou nu wel eens aanleiding kunnen zijn om de binnenruimten van eetgelegenheden veiliger te maken en horecagelegenheden weer gelegenheid te geven de deuren te openen.

Levens verwacht nog dit jaar te kunnen beginnen met het virusvrij maken van restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht

Villa Massa sponsor van ‘Highest Climber Award’

Restaurant – Villa Massa Limoncello is sponsor van de prijs voor het restaurant dat het snelst is gestegen op de lijst van ‘Worlds 50 Best Restaurants 2022’. Deze prestigieuze prijzen in de wereld van de gastronomie worden op 18 juli in Londen uitgereikt.

Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid