Boermarke start productie plantaardige kazen


Introductie –Boermarke start begin volgend jaar de productie van de eerste plantaardige kazen.  Het bedrijf uit Enschede heeft de ambitie om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.

Boermarke heeft als zuivelbedrijf en private label producent inmiddels al een aantal stappen gezet in de productie van plantaardige producten. Zo is het bedrijf in 2015 gestart met de productie van plantaardige yoghurt, maar werd tevens ook gekeken naar plantaardige kazen. Inmiddels hebben testen laten zien dat die ontwikkeling nu klaar is voor productie.

Naast de standaard neutrale smaken als Goudse, Cheddar, Feta en Parmezaanse, die inmiddels productie klaar zijn, komen ook de smaken: fenegriek, komijn, mosterd, tuinkruiden, bieslook, peterselie, pesto, brandnetelkaas beschikbaar.

Volgens het bedrijf zelf zijn zij in Nederland nu de eerste plantaardige kaasproducent die op grote schaal harde en halfzachte plantaardige kaas alternatieven kan produceren, versnijden en verpakken. ‘De productie van de plantaardige kaas vindt plaats in een hypermoderne fabriek voorzien van de meest moderne kook-, rasp-, en snijlijnen,’ aldus Boermarke.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Oldtimers lanceert drie suikervrije smaken

Introductie - Het merk Oldtimers, geproduceerd in het Friese dorp Jirnsum, lanceert drie nieuwe suikervrije smaken; van Zoete Bolletjes en Zoute Puntjes tot aan de gecoate Zoethout Rotsjes. De suikervrije producten van Oldtimers zijn ook volledig vegan.

Lees berichtVegan Masters over op vriesvers en langhoudbare maaltijden

Plantaardig – Vegan Masters, de Nederlandse bezorgservice voor veganistische maaltijden, pizza’s en juices, verzorgt vanaf nu alleen nog vriesverse maaltijden. Daarmee sluit het bedrijf, volgens eigen zeggen, beter aan op de missie: gezond voedsel voor mens en planeet met aandacht voor voedselverspilling.

Lees bericht

Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht


Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht

Internorga zet samenwerking met ProVeg voort

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid