Boermarke start productie plantaardige kazen
Introductie –Boermarke start begin volgend jaar de productie van de eerste plantaardige kazen. Het bedrijf uit Enschede heeft de ambitie om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.
Boermarke heeft als zuivelbedrijf en private label producent inmiddels al een aantal stappen gezet in de productie van plantaardige producten. Zo is het bedrijf in 2015 gestart met de productie van plantaardige yoghurt, maar werd tevens ook gekeken naar plantaardige kazen. Inmiddels hebben testen laten zien dat die ontwikkeling nu klaar is voor productie.
Naast de standaard neutrale smaken als Goudse, Cheddar, Feta en Parmezaanse, die inmiddels productie klaar zijn, komen ook de smaken: fenegriek, komijn, mosterd, tuinkruiden, bieslook, peterselie, pesto, brandnetelkaas beschikbaar.
Volgens het bedrijf zelf zijn zij in Nederland nu de eerste plantaardige kaasproducent die op grote schaal harde en halfzachte plantaardige kaas alternatieven kan produceren, versnijden en verpakken. ‘De productie van de plantaardige kaas vindt plaats in een hypermoderne fabriek voorzien van de meest moderne kook-, rasp-, en snijlijnen,’ aldus Boermarke.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Appetijt onderdeel van Meinders Catering
Overname – Vanaf 1 september wordt Appetijt Natuurvoeding & Gezondheid onderdeel van Meinders Catering. Dat laat het cateringbedrijf in Badhoevedorp weten.
Lees berichtBoermarke lanceert ‘Vairy’ en start in foodservice
Introductie - Na een succesvolle start in supermarkten introduceert Boermarke nu het volledige plantaardige assortiment in de foodservicesector, onder de naam ‘Vairy’. Boermarke verkoopt plantaardige kaas, yoghurt en ijs bij supermarkten in 24 Europese landen. Nu komen daar bedrijven uit de foodservicebranche bij.
Lees berichtVegitalian opent eerste locatie in Rotterdam
Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.
Lees berichtOnline bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria
Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.
Lees berichtPrivate Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees bericht