Boerschappen gaat 40.000 kg ‘verzopen’ Limburgse kersen redden


Boerschappen gaat samen met de boerenclubs ZLTO en LLTB de morellen kersen van Susanne Görtz redden door er sap van te maken

Voedselverspilling - Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo gaan 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen verwerken tot 100% puur sap. De actie volgt op de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.

Afgelopen week viel er een extreme hoeveelheid regen in Nederland, België en Duitsland met grote overstromingen tot gevolg. Hierdoor namen de kersen van de Familie Görtz uit het Limburgse Baarlo zoveel regenwater op dat deze in korte tijd kunnen barsten. En dit terwijl de kersen bijna klaar waren om te oogsten. Normaal gesproken worden de morellen op siroop gezet en moeten erdaarom  perfect uitzien. Omdat de kersen nu beschadigd zijn, kan kersenteler Susanne Görtz ze niet meer kwijt.

40 duizend kilo kersen

Ook voor directe consumptie zijn de kersen lastig te verkopen, omdat de kersen dubbel zo zuur zijn, als gevolg van de snelle wateropname. In de 60 hectare tellende boomgaard is nog slechts 10 procent van de kersen te gebruiken. Na een hartenkreet van Susanne Görtz zoekt maaltijdboxenbedrijf Boerschappen samen met boerenclubs ZLTO en LLTB  een goede bestemming voor deze 40 duizend kilo morellen kersen.

Morellensap

Boerschappen laat de 40.000 kilo morellen kersen persen tot 100% puur morellensap. Dit jaar dubbel zo zuur, vanwege de natuurlijke smaak van de morellen en het schrijnende verhaal uit Limburg. Maar vooral ook super gezond. Het sap kan worden thuisbezorgd of worden opgehaald bij één van de 30 Pick Up Points door heel Nederland. Uitlevering is voorzien dit najaar.

Bron: Boerschappen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid