Boerschappen neemt SupportYourLocals Amsterdam over


Overname – Het Brabantse maaltijdboxenbedrijf Boerschappen gaat alle activiteiten overnemen van SupportYourLocals Amsterdam. De samenwerking is per direct gestart en moet de lokale en korte voedselketens in de hoofdstad naar een hoger niveau te tillen.

De overname betekent voor Boerschappen niet alleen de eerste overname buiten Noord-Brabant om, maar ook de mogelijkheid lokale producten in Amsterdam en omgeving te gaan bezorgen. SupportYourLocals ontstond kort na de lockdown in maart 2020 om lokale toeleveranciers aan de horeca te steunen. Het initiatief werd direct een succes .

Beide bedrijven werkten al samen. De samenwerking nu is daarom een logische. Beide initiatieven streven hetzelfde doel na, namelijk de keten tussen producent en consument landelijk kort houden.

Voedselketen die deugt

Boerschappen is een snelgroeiend maaltijdboxenbedrijf, opgericht in 2014. Samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die klanten zelf (binnen 12 uur van boer tot bord) kunnen ophalen bij meer dan 20 ophaalpunten of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Boerschappen-oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse zijn heel blij met deze intensieve samenwerking in Amsterdam. “Wij merkten, zeker in 2020, dat wij steeds meer klanten in Groot-Amsterdam kregen, die met ons wilden optrekken om een nieuwe voedselketen te maken die deugt, maar ook gemak biedt. We zijn heel blij dat we de klanten van SupportYourLocals nu méér soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten kunnen aanbieden en kijken uit naar een fijne samenwerking met de mensen en klanten van SupportYourLocals”, aldus Vellekoop en Markusse.

Volledig regionale maaltijdboxen

Boerschappen blijft samenwerken met de bestaande Amsterdamse leveranciers, zoals Brandt & Levie, Boeren van Amstel en Instock en werkt hard om volledig regionale boxen te kunnen leveren. Het doel is om producten van de lokale makers steeds vaker op het aanrecht van de Amsterdamse consument terecht te laten komen. “Deze overname is de eerste stap om ook buiten Noord-Brabant ‘het nieuwe lokaal’ écht waar te maken. De komende jaren gaat Boerschappen veel investeren, zodat ook de rest van Nederland steeds lokaler kan gaan eten.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Boerschappen gaat 40.000 kg ‘verzopen’ Limburgse kersen redden

Voedselverspilling - Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen, ZLTO en De Fruitboerderij uit Baarlo gaan 40 duizend kilo beschadigde morellen kersen verwerken tot 100% puur sap. De actie volgt op de heftige regenval en overstromingen van vorige week in Limburg. Nederlanders kunnen nu Limburgers in nood een handje helpen door per direct 100% puur kersensap te bestellen.

Lees bericht


Delftse supermarkten helpen de lokale horeca

Actie – Blijf bestellen bij de lokale horeca. Dat is de boodschap die de Delftse supermarkten meegeven aan hun klanten. Met deze speciale boodschap willen de supermarkten hun horecacollega’s een hart onder de riem steken, nu de foodservicetak hard wordt getroffen door de coronamatregelen.

Lees bericht

Foodboxen en versbereide maaltijden bij Landal GreenParks

Leisure - Landal GreenParks heeft een assortiment foodboxen en versbereide maaltijden ontwikkeld, die gasten kunnen bestellen voor in de bungalow. Met dit nieuwe initiatief kunnen gasten genieten van verschillende eet- en drinkmomenten in en om de bungalow. Ook zijn er boxen om zelf producten te maken in de bungalow.

Lees bericht

Boerschappen opent drive thru in Breda

Drive Thru – Boerschappen, Home Made Chefs en Tasty Lemon hebben een drive thru georganiseerd met verschillende foodtrucks op het parkeerterrein van STRND in Breda. Bezoekers kunnen vanuit de auto hun producten en gerechten bij de verschillende partijen bestellen en vervolgens meenemen, of in de auto opeten.

Lees berichtLekkerland zet fors in op gezond en duurzaamheid

Beurzen – Lekkerland wil meer inspelen op de gezondheid van de on-the-go-reiziger en ook meer aandacht schenken aan duurzaamheid. De groothandel uit Son is daarvoor een samenwerking gestart met Boerschappen en Soupalicious. Op de aanstaande TankstationVakbeurs op woensdag 6 en donderdag 7 november in Houten laat Lekkerland de mogelijkheden zien waarmee het bedrijf wil inspelen op de consumentenbehoefte naar duurzaamheid en gezond eten....

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid