Bolsius introduceert duurzaam refill-kaarsconcept StylEco

Introductie - Bolsius Professional uit Schijndel introduceert in september het eerste refill-kaarsconcept StylEco voor de horeca waarbij de kaars volledig opbrandt zonder afval of residu. De kaars, gemaakt van duurzame grondstoffen, zit in een glazen houder en brandt 50 uren.
Duurzaamheid is belangrijk. Zo’n 65 procent van de horecaondernemers is ook bereid om meer te betalen voor duurzame oplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Marketing4Results. Daarnaast waardeert zo’n 86 procent van de gasten echt kaarslicht op de restauranttafel. Maar liefst 58 procent geeft aan zelfs langer te blijven zitten en meer te bestellen als er echte kaarsen op tafel staan, zo vertelden ze aan onderzoekers van Multiscope. Bolsius Professional speelt in op deze wensen met haar nieuwe refill-kaarsconcept: StylEco.
Groene missie
De navulling van de kaarsen bevat geen plastic cup en brandt volledig op zodat er geen afval of residu over blijft. Het enige dat over blijft, is het metalen (pit)plaatje. Daarnaast is er geen palmolie of dierlijk vet gebruikt voor de kaarsen. Ze zijn gemaakt van een combinatie van vegan wax en paraffine. Dit sluit aan bij de groene missie die Bolsius Professional heeft om de ecologische voetafdruk te verminderen.
Drie kleuren
Naast gemak en duurzaamheid is het refill-kaarsconcept stijlvol: de glazen houders zijn handgeblazen en verkrijgbaar in drie kleuren (bruin, grijs en transparant). StylEco is vanaf september 2022 verkrijgbaar via de horecagroothandel. Op Gastvrij Rotterdam (19-21 september 2022) presenteert Bolsius Professional de nieuwe lijn. En ook op de BBB (10-12 oktober 2022) en Horeca Expo Gent (20- 24 november 2022) is de leverancier van kaarsen aanwezig met het concept.
Bron: Bolsius/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schoondergang van Zwanenburg en Bunzl gaan strategisch samenwerken
Partnership – Vanaf donderdag 18 augustus zullen Schoondergang van Zwanenburg (beter bekend als SvZ) en Bunzl Foodservice de wereld van hospitality voorzien van een uitgebreid assortiment tableware en kleinkeukenmateriaal. Van glaswerk en serviesgoed tot couverts en keukenartikelen.
Lees berichtActiviteiten Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam
Beurzen - Van 18 tot en met 21 september zal traditiegetrouw Gastvrij Rotterdam plaatsvinden. Dit jaar heeft de beurs een extra wedstrijd arena toegevoegd waar het Gastronomisch Gilde haar wedstrijden mag doen. Het Gastronomisch Gilde gaat samen met de partners zorgen voor een uitgebreide programmering met wedstrijden, masterclasses en demo’s van aansprekende personen uit de gastronomie.
Lees berichtWie maakt de nieuwe Remia Burger & Grill sauce voor 2023?
Wedstrijd – Remia Professional wil in 2023 met een nieuwe variant Burger & Grill sauce komen. Een vernieuwende saus, die breed toepasbaar is en in potentie een grote smaak kan worden binnen de bestaande Burger & Grill sauzen serie. Alle foodprofessionals kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam
Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...
Lees bericht’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland
Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september. Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.
Lees berichtKees Visser winnaar Bocuse d’Or Nederland 2021
Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2021. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest in maart 2022.
Lees bericht