Bolsius introduceert duurzaam refill-kaarsconcept StylEco


De duurzame kaarsen van StylEco van Bolsius Professional branden volledig op

Introductie - Bolsius Professional uit Schijndel introduceert in september het eerste refill-kaarsconcept StylEco voor de horeca waarbij de kaars volledig opbrandt zonder afval of residu. De kaars, gemaakt van duurzame grondstoffen, zit in een glazen houder en brandt 50 uren.

Duurzaamheid is belangrijk. Zo’n 65 procent van de horecaondernemers is ook bereid om meer te betalen voor duurzame oplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Marketing4Results. Daarnaast waardeert zo’n 86 procent van de gasten echt kaarslicht op de restauranttafel. Maar liefst 58 procent geeft aan zelfs langer te blijven zitten en meer te bestellen als er echte kaarsen op tafel staan, zo vertelden ze aan onderzoekers van Multiscope. Bolsius Professional speelt in op deze wensen met haar nieuwe refill-kaarsconcept: StylEco.

Groene missie

De navulling van de kaarsen bevat geen plastic cup en brandt volledig op zodat er geen afval of residu over blijft. Het enige dat over blijft, is het metalen (pit)plaatje. Daarnaast is er geen palmolie of dierlijk vet gebruikt voor de kaarsen. Ze zijn gemaakt van een combinatie van vegan wax en paraffine. Dit sluit aan bij de groene missie die Bolsius Professional heeft om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Drie kleuren

Naast gemak en duurzaamheid is het refill-kaarsconcept stijlvol: de glazen houders zijn handgeblazen en verkrijgbaar in drie kleuren (bruin, grijs en transparant). StylEco is vanaf september 2022 verkrijgbaar via de horecagroothandel. Op Gastvrij Rotterdam (19-21 september 2022) presenteert Bolsius Professional de nieuwe lijn. En ook op de BBB (10-12 oktober 2022) en Horeca Expo Gent (20- 24 november 2022) is de leverancier van kaarsen aanwezig met het concept.

Bron: Bolsius/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees berichtMarco van der Wijngaard wint voor tweede keer finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september 2023 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid