BOON komt met plantaardige braadworstjes en gehakt van veldbonen
.png)
Introductie – BOON werkt, zoals de naam al doet vermoeden, veel met bonen. Ook met bonen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt, zoals de veldboon. Toch ontwikkelde het Nederlandse bedrijf twee nieuwe plantaardige varianten met deze boonsoort: braadworstjes en gehakt.
Bonen bevatten veel plantaardige eiwitten én het telen van bonen is goed voor de landbouwgrond. BOON ziet de boon als plantaardig eiwit van de toekomst. Het innovatieteam van dit bedrijf is daarom continu bezig met het bestuderen van verschillende bonen om daar nieuwe en lekkere alternatieven van te ontwikkelen. Zo ook de veldboon, een boon die in Nederland vooral gebruikt wordt als veevoer.
En dat vindt BOON zonde omdat de veldboon een goed alternatief is voor bijvoorbeeld sojabonen. Daarnaast is de veldboon goed lokaal te verbouwen, houdt het stikstof vast en door het telen verbetert de bodem en de biodiversiteit. De komst van de braadworstjes en het gehakt is dus om meerdere redenen toe te juichen.
Braadworstjes en gehakt
De mild-kruidige sappige BOON braadworstjes zijn zonder gluten maar wel vol eiwitten, vezels en smaak. Daarnaast zijn ze vegan én bevatten zeveel ijzer en vitamine B12. Het BOON gehakt is gemaakt op basis van de veldboon gecombineerd met quinoa. Het is een vegan product dat arm is aan verzadigde vetten, maar mals, sappig en stevig is, zodat je het als gebruiker kunt rullen en rollen in ballen en burgers.
Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt sinds 2015 plantaardige voedingsproducten gemaakt van bonen. BOON maakt onder andere burgers, balletjes en tempeh en nu dus ook gehakt en braadworstjes.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Innergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees berichtIn Zuidland opent de nieuwste Boon’s Markt
Formulenieuws - De nieuwste Boon’s Markt opent woensdag in winkelcentrum Slandshof in Zuidland. Met de heropening van deze supermarkt zet Boon Food Group een volgende stap in de ombouw van MCD naar Boon’s Markt.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtMerendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie
Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.
Lees berichtKarma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
Lees berichtEfteling zet meer in op duurzaamheid en plantaardig
Leisure – Attractiepark De Efteling zet meer in op duurzaamheid en gaat meer plantaardige producten aanbieden. Zowel op het park als in de hotels en de resorts zijn de komende maanden vaker vegetarische opties te zien. Dat meldt website Loopings.
Lees bericht