BOON komt met plantaardige braadworstjes en gehakt van veldbonen


Introductie – BOON werkt, zoals de naam al doet vermoeden, veel met bonen. Ook met bonen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt, zoals de veldboon. Toch ontwikkelde het Nederlandse bedrijf twee nieuwe plantaardige varianten met deze boonsoort: braadworstjes en gehakt.

Bonen bevatten veel plantaardige eiwitten én het telen van bonen is goed voor de landbouwgrond. BOON ziet de boon als plantaardig eiwit van de toekomst. Het innovatieteam van dit bedrijf is daarom continu bezig met het bestuderen van verschillende bonen om daar nieuwe en lekkere alternatieven van te ontwikkelen. Zo ook de veldboon, een boon die in Nederland vooral gebruikt wordt als veevoer.

En dat vindt BOON zonde omdat de veldboon een goed alternatief is voor bijvoorbeeld sojabonen. Daarnaast is de veldboon goed lokaal te verbouwen, houdt het stikstof vast en door het telen verbetert de bodem en de biodiversiteit. De komst van de braadworstjes en het gehakt is dus om meerdere redenen toe te juichen.

Braadworstjes en gehakt

De mild-kruidige sappige BOON braadworstjes zijn zonder gluten maar wel vol eiwitten, vezels en smaak. Daarnaast zijn ze vegan én bevatten zeveel ijzer en vitamine B12. Het BOON gehakt is gemaakt op basis van de veldboon gecombineerd met quinoa. Het is een vegan product dat arm is aan verzadigde vetten, maar mals, sappig en stevig is, zodat je het als gebruiker kunt rullen en rollen in ballen en burgers.

Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt sinds 2015 plantaardige voedingsproducten gemaakt van bonen. BOON maakt onder andere burgers, balletjes en tempeh en nu dus ook gehakt en braadworstjes.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe WUR-methode haalt Rubisco-eiwit uit tomatenblad

Plantaardig - Wageningse onderzoekers zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. Bij toepassing op grote schaal komen meer plantaardige eiwitten beschikbaar om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden.

Lees berichtYB wordt een coöperatie en zoekt mede-eigenaren

Investering - YB zet in op internationale expansie in zowel master franchise als met haar producten voor retail en foodservice. Tevens wordt het merk geheel plantaardig en zal het zich daarop sterk gaan profileren. Om deze groei te faciliteren wordt het bedrijf een coöperatie en zoekt het ambassadeurs om mede-eigenaar te worden van YB en haar missie.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid