BOON komt met plantaardige braadworstjes en gehakt van veldbonen
.png)
Introductie – BOON werkt, zoals de naam al doet vermoeden, veel met bonen. Ook met bonen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt, zoals de veldboon. Toch ontwikkelde het Nederlandse bedrijf twee nieuwe plantaardige varianten met deze boonsoort: braadworstjes en gehakt.
Bonen bevatten veel plantaardige eiwitten én het telen van bonen is goed voor de landbouwgrond. BOON ziet de boon als plantaardig eiwit van de toekomst. Het innovatieteam van dit bedrijf is daarom continu bezig met het bestuderen van verschillende bonen om daar nieuwe en lekkere alternatieven van te ontwikkelen. Zo ook de veldboon, een boon die in Nederland vooral gebruikt wordt als veevoer.
En dat vindt BOON zonde omdat de veldboon een goed alternatief is voor bijvoorbeeld sojabonen. Daarnaast is de veldboon goed lokaal te verbouwen, houdt het stikstof vast en door het telen verbetert de bodem en de biodiversiteit. De komst van de braadworstjes en het gehakt is dus om meerdere redenen toe te juichen.
Braadworstjes en gehakt
De mild-kruidige sappige BOON braadworstjes zijn zonder gluten maar wel vol eiwitten, vezels en smaak. Daarnaast zijn ze vegan én bevatten zeveel ijzer en vitamine B12. Het BOON gehakt is gemaakt op basis van de veldboon gecombineerd met quinoa. Het is een vegan product dat arm is aan verzadigde vetten, maar mals, sappig en stevig is, zodat je het als gebruiker kunt rullen en rollen in ballen en burgers.
Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt sinds 2015 plantaardige voedingsproducten gemaakt van bonen. BOON maakt onder andere burgers, balletjes en tempeh en nu dus ook gehakt en braadworstjes.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schouten Europe introduceert nieuwe vleesvervangers
Plantaardig - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. in Giessen introduceert deze maand plantaardige kip- en rundstukjes, die moeten dragen aan de overgang naar een voedselsysteem dat sterker op planten steunt dan op dieren.
Lees berichtUnox stopt minder worst in de worst en gaat voor plantaardig
Plantaardig – Unilever is met het merk Unox hard bezig het merk meer toekomstbestendig te maken en gaat het dierlijk vlees in de worst verminderen en meer groente toevoegen. Bovendien wordt de kwaliteit van het vlees in de rookworst beter.
Lees berichtLIVEKINDLY Collective breidt RvC uit met zes topmanagers
Benoeming - LIVEKINDLY Collective, een collectief van startup merken dat wil uitgroeien tot een van de grootste plantaardige voedingsbedrijven ter wereld, breidt de Raad van Commissarissen uit met zes topmanagers op het gebied van duurzaamheid en (plantaardige) voeding.
Lees berichtAmsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt
Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.
Lees berichtSchouten introduceert plantaardige tonijn ‘TuNo’
Introductie - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. introduceert een volledig plantaardige tonijn, onder de naam ‘TuNo’. Plantaardige tonijn kan een belangrijke rol spelen in het beschermen van bedreigde tonijnsoorten.
Lees berichtTyson Foods introduceert plantaardige eiwitmerk Raised & Rooted
Introductie – Tyson Foods, Inc. kondigde onlangs de introductie aan van het plantaardige eiwitmerk Raised & Roote. Met de komst is het de eerste keer dat Raised & Rooted buiten de VS verkrijgbaar wordt. Tyson Foods is een bedrijf met ambitie, het heeft als doelstelling om het meest gewaardeerde merk voor producten van plantaardige eiwitten ter wereld worden.
Lees bericht