‘Bourgondische’ groothandel Hanos Maastricht geopend


Het dj-duo Lucas & Steve verzorgde de muzikale opening van de nieuwe locatie Hanos Maastricht

Groothandel – 40.000 vierkanter meter oppervlakte en meer dan 100.000 producten. Hanos laat in Maastricht zien wat het in huis heeft. Een unieke vestiging met een bourgondische twist, zo schrijft Hanos en dat werd door de foodprofessionals bevestigd.

De vestiging werd dinsdag geopend door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht in aanwezigheid van Hanos-eigenaresse Ria van der Horst en familieleden. Hanos wilde met de vestiging in de zuidelijke provinciehoofdstad een unieke beleving neerzetten en had daarvoor het dj-duo Lucas & Steve ingeschakeld om de muzikale opening te verzorgen. Daarnaast overhandigde presentator Winston Gerschtanowitz ter gelegenheid van de opening en tweetal waardecheques. Beide ter waarde van ieder 15.000 euro en bestemd voor het regionale Bibihuis voor de opvang van jonge kinderen en het Toon Hermans Huis in Maastricht.

Niet alleen Limburg

Met de nieuwbouw in Maastricht wil Hanos niet alleen de Limburgse horecabedrijven aanspreken, maar ook horeca in delen van de regio in België (Wallonië) en een deel van Duitsland. Het 100.000 producten tellende assortiment is daarop afgestemd. Maar ook de versafdelingen imponeren in Maastricht. Zowel in breedte als in diepte van de assortimenten is veel geïnvesteerd in het ‘Bourgondische’ karakter van zuidelijk Nederland. Complimenten voor de locatie werden ook uitgesproken door de 150 leveranciers die tijdens de opening de mensen voorzagen van hun nieuwste producten.  ‘Indrukwekkend’, was een veel gehoorde reactie.

Bron: @FoodClicks

Specialisten geven uitleg over producten en bereiding
Rijk aanbod aan rivier- en zeekreeften
De droogkamer voor het vlees maakte indruk
Deel van de afdeling cressen
Afdeling met desserts
Chefs Table voor inspiratie in de keuken
Producten voor een efficiënte bereiding in de keuken
Redefine Meat stond er met plantaardige 'lamskebab' met deeglaagje
Een van de koelkastenwanden op de vleesafdeling
Deel van de AGF-afdeling
Uiteraard ook Italiaanse specialiteiten
Het label Prestige presenteerde zich in een nachtclub-achtige omgeving met smaakvolle fruitgerechtjes
Captain Food presenteerde de vernieuwde vegan Delicious Bourgondische Balls, bitterballen met ‘draadjesvlees structuur’
Nieuwe Pasta Salades van Fano

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht

Restaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts

Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.

Lees bericht


Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event

Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.

Lees bericht

ING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO

Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid