Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
De Lichtmis wordt al voor de vijfde generatie geleid, maar brandde in 2020 in z’n geheel af. Om een nieuwe locatie te realiseren werd gezocht naar een horecapartner met dezelfde ambities, servicegerichtheid en een hart voor lokaal ondernemerschap als die van het familiebedrijf. Deze eigenschappen vond Peter Huisman in Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer bij McDonald’s die al enkele restaurants in de directe omgeving heeft. Sjoerd-Jan Feenstra: “Ik ben trots dat ik als ondernemer deze samenwerking kan aangaan. De beide formules versterken elkaar; als ondernemers vinden we servicegerichtheid, ambitie en lokaal ondernemerschap ontzettend belangrijk maar serveren we een verschillende gastervaring.”
Ook Peter Huisman van De Lichtmis is enthousiast over de samenwerking: “Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar versterken. Wij bieden onze gasten een kwalitatief goede à la carte maaltijd tegen een betaalbare prijs. Daarnaast blijven wij er voor de chauffeurs, het werkverkeer, vertegenwoordigers, zakelijke dienstverleners en de vele gezinnen. In ons nieuwe restaurant bieden we ook vergaderruimte, werkplekken en logiesruimte aan. En het parkeerterrein wordt voorzien van snelle laadpalen.”
Beide partijen verachten de locatie in het laatste kwartaal van dit jaar te kunnen openen.
Bron: De Lichtmis/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘s-Hertogenbosch is Nederlandse horecahoofdstad
Onderzoek – Op basis van restaurantdichtheid, gastbeoordelingen en betaalbaarheid is ’s-Hertogenbosch Horeca Hoofdstad van Nederland. De Brabants stad heeft daarin de concurrentie van Maastricht en Leeuwarden in de rug. De Friese hoofdstad blijkt wel de meest voordelige stad te zijn.
Lees berichtINTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtMcCrispy Old Amsterdam en Chicken Sensation keren terug bij McDonald’s
Formulenieuws – McDonald's en Old Amsterdam laten weten terug te komen met de McCrispy Old. De kipburger zal verkrijgbaar zijn in alle McDonald's restaurants. Eerder was de introductie van de kipburger een groot succes. Ook de Chicken Sensation keert terug bij de restaurantformule.
Lees bericht