Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart


Wegrestaurant De Lichtmis en McDonald's Zwolle hebben elkaar gevonden en starten een gezamenlijk locatie aan de A28

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

De Lichtmis wordt al voor de vijfde generatie geleid, maar brandde in 2020 in z’n geheel af. Om een nieuwe locatie te realiseren werd gezocht naar een horecapartner met dezelfde ambities, servicegerichtheid en een hart voor lokaal ondernemerschap als die van het familiebedrijf. Deze eigenschappen vond Peter Huisman in Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer bij McDonald’s die al enkele  restaurants in de directe omgeving heeft. Sjoerd-Jan Feenstra: “Ik ben trots dat ik als ondernemer deze samenwerking kan aangaan. De beide formules versterken elkaar; als ondernemers vinden we servicegerichtheid, ambitie en lokaal ondernemerschap ontzettend belangrijk maar serveren we een verschillende gastervaring.”

Ook Peter Huisman van De Lichtmis is enthousiast over de samenwerking: “Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar versterken. Wij bieden onze gasten een kwalitatief goede à la carte maaltijd tegen een betaalbare prijs. Daarnaast blijven wij er voor de chauffeurs, het werkverkeer, vertegenwoordigers, zakelijke dienstverleners en de vele gezinnen. In ons nieuwe restaurant bieden we ook vergaderruimte, werkplekken en logiesruimte aan. En het parkeerterrein wordt voorzien van snelle laadpalen.”

Beide partijen verachten de locatie in het laatste kwartaal van dit jaar te kunnen openen.

Bron: De Lichtmis/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘s-Hertogenbosch is Nederlandse horecahoofdstad

Onderzoek  – Op basis van restaurantdichtheid, gastbeoordelingen en betaalbaarheid is ’s-Hertogenbosch Horeca Hoofdstad van Nederland. De Brabants stad heeft daarin de concurrentie van Maastricht en Leeuwarden in de rug. De Friese hoofdstad blijkt wel de meest voordelige stad te zijn.

Lees bericht


INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht


Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht


Foodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen

Analyse  - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid