BP Westervoort opent kwaliteitsshop ’t Ambacht Café


Petrol – Sfeervol en gezelligheid dat moest de tankstationlocatie van onderneemster Danièle Ebben-Tiedink uitstralen. Voor BP-tankstation ‘Het Ambacht’ in Westervoort koos zij voor een geheel eigen shopconcept ’t Ambacht Café met veel lokale leveranciers in een ambiance waar mensen worden verrast en graag verblijven.

Danièle wilde vooral geen standaard tankstation, maar iets bijzonders en sfeervols. Vandaar dat zij bij diverse locaties is gaan kijken. De ervaringen van die bezoeken zijn vertaald in ’t Ambacht Café. Horeca-adviseur Willem Devilee heeft haar bij die uitwerking en bij de verdere opstart bijgestaan en geholpen. Kwaliteit is een belangrijk kernpunt bij ’t Ambacht Café. “Maar wel betaalbare kwaliteit”, voegt Danièle daaraan toe. Haar tankstation ligt aan de rand van Westervoort, gedeeltelijk omgeven door een industrieterrein. “Ondanks dat er in de nabije omgeving diverse fastfoodketens zijn, denken wij dat er ruimte is voor ons concept omdat we onderscheidend zijn. Onder meer door het aanbieden van zoveel mogelijk lokale producten. Zo hebben we Koffie van Fred, hier uit onze gemeente, de kaas komt van de kaasboerderij en mozzarella van de buffelboerderij uit de buurt. Ook het vlees komt bij een ambachtelijke slager uit de regio.”

Uitvoerige menukaart

Nu al favoriet is het ‘broodje Ambacht’ dat is gemaakt met ambachtelijke kip en een heerlijke zelfgemaakte saus. Sowieso wordt er nog veel getest. Danièle: “We moeten echt de komende tijd kijken wat loopt en wat niet. We hebben nu een uitvoerige menukaart. Dat doen we bewust, maar als sommige producten niet lopen heeft het weinig zin om die er op te laten staan.”

Testen

Hoe belangrijk het testen is, laat ook het afgelopen weekend zien. Danièle: “We gingen als proef open en de verwachtingen qua bezoek waren niet hooggespannen. Zelfs Willem Devilee zei dat deze tankstationlocatie het toch vooral van de doordeweekse omzetten moest hebben. Maar niets is minder waar: het was afgelopen weekend tijdens de proefopening hartstikke druk met mensen die uit het dorp toch even een broodje of iets lekkers kwamen halen.”

Ambachtelijke friet

Naast verse belegde broodjes, zijn er ook diverse snacks verkrijgbaar en wordt er friet aangeboden. Danièle: “Maar ook daar brengen we dan wel friet met een ambachtelijke uitstraling. We zien nu al dat er ook ’s avonds vaker een frietje wordt gegeten, maar mensen moeten het natuurlijk wel weten.” De producten worden nog niet bezorgd. “Eerst even kijken hoe de medewerkers deze stap naar bakerywerkzaamheden ervaren, want dat is wel een verschil met het oude werken binnen het tankstation. Op termijn wil ik wel naar bezorging kijken, als daar behoefte aan is”, aldus de onderneemster.

(In de aankomende uitgave meer over ’t Ambacht Café van BP Westervoort. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

Lees bericht
Uitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees berichtVijf tankstations krijgen nieuwe huurder bij locatieveiling

Tankstations – De huurrechten van 25 tankstations werden 8 september door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag geveild. Vijf tanklocaties wisselden van exploitant. Een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro werd geboden voor BP-tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 bij Muiden dat voor vijftien jaar in handen komt van EG Retail Netherlands.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid