Brandt & Levie en Chez Jan komen met 100% plantbased hotdog


Chez Jan gaan zij deze zomer de Plantbased Hotdog van Brandt & Levie dit seizoen op de kaart zetten bij tientallen horeca en evenementenlocaties

Introductie - Het Amsterdamse worstmerk Brandt & Levie lanceert samen met Rotterdamse hotdog specialist Chez Jan hun Plantbased Hotdog. Na een volledig circulaire worst en een hybride worst gaan ze nu voor het eerst 100% plantbased. Samen met hotdogpartner Chez Jan gaan zij deze zomer de nieuwe ‘hotdog’ dit seizoen op de kaart zetten bij tientallen horeca en evenementenlocaties. Het product komt ook beschikbaar via Crisp.

Twee jaar lang is er getest en geproefd, maar nu is het product klaar. Brandt & Levie en Chez Jan zijn al vanaf de oprichting van Brandt & Levie in 2017 partners. Gezamenlijk ontwikkelden zij nu de plantaardige hotdog. Als hoofdbestanddeel is een basis van West-Europese tarwe en in mindere mate rijst gebruikt. Net als de andere hotdogs van Brandt & Levie wordt deze plantaardige worst gerookt op beukenhout. De smaak wordt verder bepaald door de specifieke melange van kruiden en specerijen van de originele vleesworst, zodat het volgens de samenstellers de umami-smaak benadert die iedereen kent van vlees. De worst bevat ook nog eens 47% minder kcal en 64% minder vet dan de vleesvariant. Samuel Levie, founder Brandt & Levie: “Vanaf de oprichting hebben wij als Brandt & Levie een missie meer mensen te inspireren om minder en beter vlees te eten. Beter vlees vanuit de overtuiging dat de vleesindustrie anders moest en beter kon. Als chefs doen we dat door de worsten van goed gehouden varkens van Nederlandse bodem. En minder vlees, omdat we geloven dat we als wereld de afgelopen decennia zijn doorgeslagen in onze vleesproductie en -consumptie”.

Verkrijgbaarheid

Chez Jan bestiert met hun hotdog concept deze festivalzomer meer dan 50 landelijke festivals, zoals Pinkpop en North Sea Jazz festival. Op events als Awakenings en Milkshake staat Chez Jan zelfs alleen met de plantbased variant, omdat die festivals zijn overgegaan naar een volledig vega(n) assortiment. Ook op vaste locaties van Chez Jan is de Plantbased Hotdog verkrijgbaar, zoals Station Bergweg in Rotterdam en een aantal horeca-, catering- en evenementlocaties (Ahoy, Jaarbeurs, Brabanthallen). Vanaf augustus is de Plantbased Hotdog tevens landelijk beschikbaar via online supermarkt Crisp.

Bron: Brandt & Levie/@FoodClicksHoreca

 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever en ID&T gaan samenwerken op 30 evenementen

Samenwerking - Unilever en eventorganisator ID&T Group gaan de komende drie jaar samenwerken op meer dan 30 evenementen binnen het portfolio van ID&T. Op verschillende festivals, waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival en alle shows van Awakenings, zullen verschillende Unilever-merken, zoals Lipton Ice Tea, te zien zijn.

Lees bericht
Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht


Anne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog

Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.

Lees bericht

BOB wordt VIB bij De Vrienden van Amstel LIVE

Event – De 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE is van start gegaan. Tot en met 26 januari bezoeken 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland. Zoals in iedere kroeg is het de vraag: wie is de BOB vandaag? Om de BOB extra positief in de schijnwerpers te zetten introduceert De Vrienden van Amstel LIVE de VIB; oftewel de ‘very...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid