Britse Greggs plust 14% door vegetarisch worstenbroodje
Buitenland - Greggs, een van de grootste bakkerijen Groot-Brittannië, heeft de omzet in de eerste zeven weken van het nieuwe jaar weten te verhogen met 14,1%. De bakkerij schrijft de sterke omzetstijging vrijwel volledig toe aan de introductie van een vegetarische worstenbroodje.
De winkels van bakkerij Greggs staan vooral bekend om hun gezonde aanbod. De shops leveren een uitgelezen assortiment producten voor de 'on-the-go'-klant. De winkelketen doet het goed en kende ook vorig jaar al een forse groei. Hoe groot die groei precies is wordt begin maart gemeld, maar analisten schatten in dat die ruim boven de zes procent uitkomt.
Veganuary
De sterke stijging nu als gevolg van het vegetarische worstenbroodje in de eerste weken van het jaar is niet helemaal verrassend. Zo is januari traditioneel een sterke maand voor vegetarische producten, omdat mensen na de feestdagen willen afvallen. Maar ook de komst van Veganuary heeft een boost gegeven aan de omzet van vegetarische en veganistische producten. Dat blijkt ook uit de landelijke cijfers. De Britten spenderen steeds meer aan deze producten. In 2018 was dat meer dan £1,3 miljard (€1,48 miljard), volgens onderzoek van de supermarktwinkelapp Ubamarket. Die cijfers lieten ook zien dat de bijna 19 miljoen Britse vleeseters ook steeds vaker een vleesloos alternatief kopen.
Ook supermarktketen Waitrose becijferde onlangs dat 33% van de Bitse bevolking regelmatig vleesvrije of vleesarme diëten kiest en dat er bijna 3,5 miljoen veganisten zijn in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: @FoodClicks
Buitenland - Greggs, een van de grootste bakkerijen Groot-Brittannië, heeft de omzet in de eerste zeven weken van het nieuwe jaar weten te verhogen met 14,1%. De bakkerij schrijft de sterke omzetstijging vrijwel volledig toe aan de introductie van een vegetarische worstenbroodje.
De winkels van bakkerij Greggs staan vooral bekend om hun gezonde aanbod. De shops leveren een uitgelezen assortiment producten voor de 'on-the-go'-klant. De winkelketen doet het goed en kende ook vorig jaar al een forse groei. Hoe groot die groei precies is wordt begin maart gemeld, maar analisten schatten in dat die ruim boven de zes procent uitkomt.
Veganuary
De sterke stijging nu als gevolg van het vegetarische worstenbroodje in de eerste weken van het jaar is niet helemaal verrassend. Zo is januari traditioneel een sterke maand voor vegetarische producten, omdat mensen na de feestdagen willen afvallen. Maar ook de komst van Veganuary heeft een boost gegeven aan de omzet van vegetarische en veganistische producten. Dat blijkt ook uit de landelijke cijfers. De Britten spenderen steeds meer aan deze producten. In 2018 was dat meer dan £1,3 miljard (€1,48 miljard), volgens onderzoek van de supermarktwinkelapp Ubamarket. Die cijfers lieten ook zien dat de bijna 19 miljoen Britse vleeseters ook steeds vaker een vleesloos alternatief kopen.
Ook supermarktketen Waitrose becijferde onlangs dat 33% van de Bitse bevolking regelmatig vleesvrije of vleesarme diëten kiest en dat er bijna 3,5 miljoen veganisten zijn in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: @FoodClicks
Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.
Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.
Introductie - Risottini lanceert de allereerste frituurvrije paneersnack in Nederland en heeft als Amsterdamse startup daarmee een primeur. In tegenstelling tot andere airfryer- en ovensnacks, wordt dit product niet voorgefrituurd en bevat daardoor per portie 15 gram minder vet, aldus het bedrijf.
Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.
Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.
Campagne – Kips heeft een nieuwe campagne ontwikkeld die erop is gericht consumenten ervan te overtuigen dat Kips Vega een feestje is op je boterham. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau Alfred.