Britse The Restaurant Group koopt fast-casualketen Barburrito


Barburrito vestiging op vliegveld Edingburgh / Foto bij: Barburrito

Buitenland – The Restaurant Group, eigenaar van onder andere de formule Wagamama, koopt de Britse fast-casual restaurantketen Barburrito. Met de aankoop zou een bedrag gemoeid zijn van £7 miljoen (8,3 miljoen euro).

De Mexicaanse formule Barburrito telt in Engeland 16 locaties, die veelal op drukbezochte locaties zijn gevestigd. De formule werkt met verschillende formats op voornamelijk winkelcentra, stadscentra en vervoersknooppunten. The Restaurant Group is tevens eigenaar van Frankie & Benny's en het op Japanse leest geschoeide Wagamama. Deze laatste formule heeft ook een drietal locaties in Nederland. Barburrito biedt producten van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. De gemiddelde besteding bij Barburrito per klant is in Engeland rond de £10 (bijna 12 euro).

Gezond eten

Het aanbod van Barburrito past bij de huidige trend van kwalitatief gezond eten voor een lage prijs. De fast-casualketen wist vorig jaar de winst met 20% vergroten. Bovendien heeft de keten duidelijke groeidoelstellingen als het gaat om uitbreiding van het aantal vestigingen. De keten wil binnen vier jaar verdubbelen.

The Restaurant Group is vertrouwd met Baburrito. Eerder exploiteerde het bedrijf een tweetal luchthavenlocaties.

Bron: Barburrito/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s verstevigt koppositie in fastservice

Analyse - McDonalds heeft in 2018 zijn koppositie in absolute zin verder zien verstevigen met een zeer sterke omzetgroei op jaarbasis (t.o.v. 2017) van +10%. Daarmee doet de hamburgerketen er nog een schepje bovenop ten opzichte van de gemiddelde groei van 7% over de afgelopen 5 jaar tot een omzet van 896 miljoen euro. McDonalds is nu ruim 700 miljoen groter dan de nummer 2 in...

Lees bericht


Utrecht Centraal Station krijgt dit voorjaar nieuwe restaurantformules

Convenience - In navolging van onder meer Amsterdam CS openen dit voorjaar ook op Utrecht Centraal Station meerdere winkels en gemaksformules hun deuren. In gebouw Het Paviljoen dat zich bevindt boven spoor 1 en 2 openen binnen enkele weken onder meer fastserviceformule Vapiano (15 maart) en TGI Fridays (23 april) hun deuren. Ook openen er op korte termijn restaurants van fritesformule Manneken Pis, The...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid