Brownies&downieS krijgt eigen academy


Opleiding – Een primeur in Nederland: Brownies&downieS krijgen voor hun ruim 900 bijzondere werknemers, 300 begeleidende medewerkers en 150 (chef)-koks een eigen academy. De oplieiding wordt gevestigd op de Noordkade in Veghel, waar ook het kantoor van de lunchformule is gevestigd.

Voor de snelgroeiende formule, met inmiddels 53 vestigingen, is de academy een langgekoesterde wens. Thijs Swinkels, oprichter en mede-eigenaar van de Brownies&downieS formule: ‘Wij vinden het erg vreemd dat iedereen in Nederland kan studeren, maar juist de mensen die het meeste baat hebben bij onderwijs hierin worden overgeslagen.’

Medewerkers van Brownies&downieS zitten veelal op een en dezelfde school met dezelfde klasgenoten, in hetzelfde gebouw, of het nu gaat om de basisschool of middelbare school. En na het kiezen van een stage op 16-jarige leeftijd, stopt het onderwijs als de leerling 18 jaar is. Swinkels: ‘Toen ik dit in 2010 voor de eerste keer hoorde, kon ik het bijna niet geloven dat wij dit zo georganiseerd hebben in Nederland.’

Officieel diploma

Dit jaar viert de formule haar 10-jarig bestaan. Het aantal vestigingen laat een gestage groei zien. Maar ook de professionaliteit in de locaties groeit. Het opstarten van een opleiding is een volgende stap in de ambitie van de restaurantketen om een springplan te zijn tussen het speciaal onderwijs en de reguliere arbeidsmarkt. In de Brownies&downieS academy is een mini-restaurant gevestigd inclusief een professionele keuken. Hier zullen de bijzondere medewerkers in de toekomst verschillende trainingen kunnen volgen zoals een barista training of een hygiëne training. ‘Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een officieel Brownies&downieS diploma.

Corona proof

Op dit moment zijn alle vestigingen van Brownies&downieS nog gesloten, maar de heropening van 1 juni komt steeds dichterbij. ‘Achter de schermen wordt hard gewerkt de locaties ‘corona proof’ te maken. Voor de medewerkers van Brownies&downieS worden het uitdagende tijden. Juist de bijzondere medewerkers van de lunchformule zijn gebaat aan structuur.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brownies&downieS opent eerste campus-locatie

Formulenieuws - Brownies&downieS zal medio augustus een locatie openen op de Technische Universiteit van Eindhoven. Bijzonder aan de locatie is tevens dat de bijzondere lunchformule een grab & go-variant krijgt. Het is de eerste vestiging op een onderwijslocatie in Nederland.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid