Bubble tea en bagels groeien in populariteit bij Deliveroo


Analyse - Bezorgdienst Deliveroo heeft de besteldata bekeken van de lockdown om te analyseren wat de thuiszittende Nederlander bestelde in die periode. Naast populiare gerechten als pizza’s en hamburgers, blijken dat vooral dorstlessers te zijn als Bubble tea en bagels als ontbijtproduct.

Bestellers bij Deliveroo lijken tijdens de lockdown de bubble tea, ook wel bekend als boba tea, helemaal te hebben ontdekt, volgens de bezorgdienst. Deliveroo zag een stijging van 291% in zoekopdrachten voor dit zoete drankje. Het bedrijf concludeerde dat de lockdownperiode sowieso de mensen dorstig maakte, want het aantal bestellingen voor wat te drinken steeg met maar liefst 89%.

Ook het aantal online bestellingen voor het ontbijt nam toe, namelijk met 108 procent. Favorieten om ‘s ochtends voor het werk mee te beginnen zijn vooral bagels, açaí bowls en ontbijt sandwiches, zo lieten de cijfers zien. Blijkbaar waren mensen, na maanden thuiszitten, uitgekeken op de yoghurt met muesli of broodje hagelslag, en bestelden ze hun ontbijt liever bij hun favoriete koffiecorner.

Vegan

Daarnaast bleek uit de cijfers dat meer mensen bezig zijn met hun leefstijl. Deliveroo zag namelijk een stijging in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal vegan bestellingen met 32%. Eén stad in Nederland is voorloper als het gaat om vegan,  Den Haag zag een stijging van maar liefst  127% in vegan bestellingen. De tijd waarop Nederlanders hun favoriete maaltje in huis halen is onveranderd om 19:00 uur blijven staan.

Nationale favorieten gerechten die Deliveroo verzamelde tijdens de lockdown:

- Creëer je eigen bowl from Ohana Poké Sushi, Den Haag

- Bakje 2 Smaken from IJssalon Intermezzo, Tilburg

- Chicken Burrito from Tomatillo Tex-Mex to Go West, Amsterdam

- Verse friet met homemade mayo from Firma Pickles, Utrecht

- Burrito from Chidoz, Nijmegen

- Spareribs Menu from Ribsfactory, Eindhoven

- Chicken Boneless from Gangnam Chicken West, Amsterdam

- Five Guys style fries from Five Guys, Den Haag

- Broodje Zeedijk from Slagerij Vet, Amsterdam

- Wally Burger from Wally Wally Burgers, Nijmegen

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees berichtGroei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees berichtGhost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid