Bubble tea en bagels groeien in populariteit bij Deliveroo


Analyse - Bezorgdienst Deliveroo heeft de besteldata bekeken van de lockdown om te analyseren wat de thuiszittende Nederlander bestelde in die periode. Naast populiare gerechten als pizza’s en hamburgers, blijken dat vooral dorstlessers te zijn als Bubble tea en bagels als ontbijtproduct.

Bestellers bij Deliveroo lijken tijdens de lockdown de bubble tea, ook wel bekend als boba tea, helemaal te hebben ontdekt, volgens de bezorgdienst. Deliveroo zag een stijging van 291% in zoekopdrachten voor dit zoete drankje. Het bedrijf concludeerde dat de lockdownperiode sowieso de mensen dorstig maakte, want het aantal bestellingen voor wat te drinken steeg met maar liefst 89%.

Ook het aantal online bestellingen voor het ontbijt nam toe, namelijk met 108 procent. Favorieten om ‘s ochtends voor het werk mee te beginnen zijn vooral bagels, açaí bowls en ontbijt sandwiches, zo lieten de cijfers zien. Blijkbaar waren mensen, na maanden thuiszitten, uitgekeken op de yoghurt met muesli of broodje hagelslag, en bestelden ze hun ontbijt liever bij hun favoriete koffiecorner.

Vegan

Daarnaast bleek uit de cijfers dat meer mensen bezig zijn met hun leefstijl. Deliveroo zag namelijk een stijging in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal vegan bestellingen met 32%. Eén stad in Nederland is voorloper als het gaat om vegan,  Den Haag zag een stijging van maar liefst  127% in vegan bestellingen. De tijd waarop Nederlanders hun favoriete maaltje in huis halen is onveranderd om 19:00 uur blijven staan.

Nationale favorieten gerechten die Deliveroo verzamelde tijdens de lockdown:

- Creëer je eigen bowl from Ohana Poké Sushi, Den Haag

- Bakje 2 Smaken from IJssalon Intermezzo, Tilburg

- Chicken Burrito from Tomatillo Tex-Mex to Go West, Amsterdam

- Verse friet met homemade mayo from Firma Pickles, Utrecht

- Burrito from Chidoz, Nijmegen

- Spareribs Menu from Ribsfactory, Eindhoven

- Chicken Boneless from Gangnam Chicken West, Amsterdam

- Five Guys style fries from Five Guys, Den Haag

- Broodje Zeedijk from Slagerij Vet, Amsterdam

- Wally Burger from Wally Wally Burgers, Nijmegen

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tijdelijke Vegan-teststraat doorslaand succes

Pop-up – De opening van ‘s werelds eerste pop-up Vegan Teststraat in Amsterdam in het weekend van 27 en 28 maart was een doorslaand succes . Wegens de grote toestroom moest de drive-thru beide avonden eerder sluiten en bezoekers teleurstellen.

Lees bericht


Amsterdam opent eerste tijdelijke vegan-teststraat

Vegan - In het weekend van 27 en 28 maart openen Violife en Vegan Burger Brothers ‘s werelds eerste pop-up vegan teststraat. Bij de alternatieve teststraat is gratis een volledig plantaardige cheeseburger af te halen. De testlocatie is per auto via een drive thru te bezoeken bij Club Atelier in Amsterdam. 

Lees bericht

Nederland strijdtoneel van allerlei snelle bezorgdiensten

Bezorgdiensten - In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden sinds een aantal weken fietskoeriers rond van bezorgdienst Gorillas. Deze Berlijnse start-up bezorgt boodschappen vanuit zogenaamde 'dark stores'. Maar Gorillas krijgt de komende tijd concurrentie van nog vijf andere bezorgdiensten.

Lees bericht

Vegetarische Slager en Deliveroo lanceren De Vleesch Lobby

Pop-up restaurant -  Ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager. Geïnteresseerden kunnen dan zelf ervaren dat vegetarisch vleesch net zo lekker is als dierlijk vlees.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid