Bubble tea en bagels groeien in populariteit bij Deliveroo


Analyse - Bezorgdienst Deliveroo heeft de besteldata bekeken van de lockdown om te analyseren wat de thuiszittende Nederlander bestelde in die periode. Naast populiare gerechten als pizza’s en hamburgers, blijken dat vooral dorstlessers te zijn als Bubble tea en bagels als ontbijtproduct.

Bestellers bij Deliveroo lijken tijdens de lockdown de bubble tea, ook wel bekend als boba tea, helemaal te hebben ontdekt, volgens de bezorgdienst. Deliveroo zag een stijging van 291% in zoekopdrachten voor dit zoete drankje. Het bedrijf concludeerde dat de lockdownperiode sowieso de mensen dorstig maakte, want het aantal bestellingen voor wat te drinken steeg met maar liefst 89%.

Ook het aantal online bestellingen voor het ontbijt nam toe, namelijk met 108 procent. Favorieten om ‘s ochtends voor het werk mee te beginnen zijn vooral bagels, açaí bowls en ontbijt sandwiches, zo lieten de cijfers zien. Blijkbaar waren mensen, na maanden thuiszitten, uitgekeken op de yoghurt met muesli of broodje hagelslag, en bestelden ze hun ontbijt liever bij hun favoriete koffiecorner.

Vegan

Daarnaast bleek uit de cijfers dat meer mensen bezig zijn met hun leefstijl. Deliveroo zag namelijk een stijging in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal vegan bestellingen met 32%. Eén stad in Nederland is voorloper als het gaat om vegan,  Den Haag zag een stijging van maar liefst  127% in vegan bestellingen. De tijd waarop Nederlanders hun favoriete maaltje in huis halen is onveranderd om 19:00 uur blijven staan.

Nationale favorieten gerechten die Deliveroo verzamelde tijdens de lockdown:

- Creëer je eigen bowl from Ohana Poké Sushi, Den Haag

- Bakje 2 Smaken from IJssalon Intermezzo, Tilburg

- Chicken Burrito from Tomatillo Tex-Mex to Go West, Amsterdam

- Verse friet met homemade mayo from Firma Pickles, Utrecht

- Burrito from Chidoz, Nijmegen

- Spareribs Menu from Ribsfactory, Eindhoven

- Chicken Boneless from Gangnam Chicken West, Amsterdam

- Five Guys style fries from Five Guys, Den Haag

- Broodje Zeedijk from Slagerij Vet, Amsterdam

- Wally Burger from Wally Wally Burgers, Nijmegen

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vraag en klantenaantal nemen toe bij Deliveroo for Work

Bezorgdienst  -  Sinds de start van het jaar is de vraag naar bedrijfscatering via Deliveroo for Work, eerder bekend als Deliveroo for Business, gestegen. De brutotransactiewaarde steeg met 165% in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal nieuwe klanten nam toe. Dat laat bezorgservice Deliveroo weten.

Lees bericht


Joep Hutschemakers nieuwe GM Benelux Deliveroo

Benoeming - Deliveroo heeft Joep Hutschemakers benoemd tot General Manager Benelux. Hij leidt al sinds augustus het bezorgplatform vanuit Amsterdam. Later wordt voor België en Luxemburg gezocht naar een general manager die aan hem zal rapporteren.

Lees bericht

‘Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs’

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Lees berichtDeliveroo en FEBO starten actie rondom de Gouden Bitterbal

Formulenieuws – Onlangs meldde bezorgdienst Deliveroo op basis van eigen data dat de bitterbal een van de meest bestelde snacks was. Reden om met cafetariaketen FEBO een actie op te zetten rondom deze snack, met als inzet de Gouden Bitterbal. Wie straks bij een bestelling de Gouden Bitterbal aantreft kan een maandlang gratis bitterballen eten.

Lees bericht

Tijdelijke Vegan-teststraat doorslaand succes

Pop-up – De opening van ‘s werelds eerste pop-up Vegan Teststraat in Amsterdam in het weekend van 27 en 28 maart was een doorslaand succes . Wegens de grote toestroom moest de drive-thru beide avonden eerder sluiten en bezoekers teleurstellen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid