Bufkes opent eerste Rooftopbar in Heerlen


Formulenieuws – Bufkes, het Bourgondische broodjesconcept van de Van Melik Food Groep in Hoensbroek, heeft de eerste Rooftopbar geopend. Het terras op het dak van de Woonboulevard in Heerlen compenseert op een sfeervolle manier het aantal ingeleverde zitplaatsen in het restaurant beneden, als gevolg van de coronamaatregelen.

Jeannette de Hoogh, die de Bufkes-locatie in de Woonboulevard exploiteert, zocht extra omzetkansen, nu de horeca weer beperkt open mag. Die mogelijkheden zag zij in een rooftopbar op het dak van de locaties waarin zij was gevestigd. Het geluk was dat er een mogelijkheid was om vanuit haar vestiging naar het dak te gaan en bovendien dat de verhuurder van het pand het idee zag zitten. De Hoogh daarover: ”Ondernemen in coronatijd biedt wat dat betreft ook kansen”

Helpen

Ook Stan Schrijen van de Bufkes-organisatie is enthousiast: “Op het dak is ambachtelijk bereid ijs verkrijgbaar en smoothies en ijskoffie, maar gasten kunnen hun bestelde producten, zoals de vers gemaakte broodjes,  van beneden in het restaurant nu ook boven op het dak nuttigen. De rooftopbar is wat dat betreft ook voor de onderneemster in deze tijd een geweldige, welkome uitbreiding. Je moet elkaar wat dat betreft een beetje helpen in deze tijd.”

Bufkes

Bufkes telt momenteel zo’n 40 vestigingen in Nederland, Het merendeel van deze locaties is ingericht als restaurant (stand-alone), een aantal ook als shop-in-shop bij onder andere slagers. Vijf Bufkes-locaties zijn gevestigd in een tankstation. Deze zijn grotendeels te vinden beneden de grote rivieren. In de shop van tankstation Autoradam in Almere bevindt zich de ‘noordelijkste’ Bufkes van Nederland.

Sinds 1995 verkoopt Bufkes Bourgondische broodjes op basis van ambachtelijke, traditionele Limburgse ingrediënten en receptuur. De broodjes Werrem Sjink en Limburger zijn de meeest populaire broodjes. De Limburgse formule timmert hard aan de weg en wil de komende jaren blijven groeien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht


Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht


Bufkes Heythuysen officieel geopend

Formulenieuws – Donderdag 8 juni is de nieuwste Bufkes-vestiging  officieel geopend. De locatie is gelegen op het nieuwe horecaplein aan de Dorpstraat in Heythuysen. Vorig jaar is Bufkes een samenwerking aangegaan met Heerschap groep, waarvan het pand eigendom is.

Lees bericht


43e locatie van Bufkes geopend in Heythuysen

Formulenieuws - Twee weken na de opening van de Bufkes-vestiging bij AVIA-tankstation in Ittervoort, opende dinsdag in Heythuysen een nieuwe Bufkes. De 43e-vestiging van Bufkes, dat voor het einde van het jaar de teller op 50 wil hebben.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid