Bufkes opent eerste Rooftopbar in Heerlen


Formulenieuws – Bufkes, het Bourgondische broodjesconcept van de Van Melik Food Groep in Hoensbroek, heeft de eerste Rooftopbar geopend. Het terras op het dak van de Woonboulevard in Heerlen compenseert op een sfeervolle manier het aantal ingeleverde zitplaatsen in het restaurant beneden, als gevolg van de coronamaatregelen.

Jeannette de Hoogh, die de Bufkes-locatie in de Woonboulevard exploiteert, zocht extra omzetkansen, nu de horeca weer beperkt open mag. Die mogelijkheden zag zij in een rooftopbar op het dak van de locaties waarin zij was gevestigd. Het geluk was dat er een mogelijkheid was om vanuit haar vestiging naar het dak te gaan en bovendien dat de verhuurder van het pand het idee zag zitten. De Hoogh daarover: ”Ondernemen in coronatijd biedt wat dat betreft ook kansen”

Helpen

Ook Stan Schrijen van de Bufkes-organisatie is enthousiast: “Op het dak is ambachtelijk bereid ijs verkrijgbaar en smoothies en ijskoffie, maar gasten kunnen hun bestelde producten, zoals de vers gemaakte broodjes,  van beneden in het restaurant nu ook boven op het dak nuttigen. De rooftopbar is wat dat betreft ook voor de onderneemster in deze tijd een geweldige, welkome uitbreiding. Je moet elkaar wat dat betreft een beetje helpen in deze tijd.”

Bufkes

Bufkes telt momenteel zo’n 40 vestigingen in Nederland, Het merendeel van deze locaties is ingericht als restaurant (stand-alone), een aantal ook als shop-in-shop bij onder andere slagers. Vijf Bufkes-locaties zijn gevestigd in een tankstation. Deze zijn grotendeels te vinden beneden de grote rivieren. In de shop van tankstation Autoradam in Almere bevindt zich de ‘noordelijkste’ Bufkes van Nederland.

Sinds 1995 verkoopt Bufkes Bourgondische broodjes op basis van ambachtelijke, traditionele Limburgse ingrediënten en receptuur. De broodjes Werrem Sjink en Limburger zijn de meeest populaire broodjes. De Limburgse formule timmert hard aan de weg en wil de komende jaren blijven groeien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Bufkes opent 39ste vestiging in Oudenbosch bij Jora

Petrol – Op 6 januari heeft Jora Oliehandel in Oudenbosch haar twee locatie geopend met het lunchroomconcept van Bufkes. De locatie aan Rooseveltstraat 44 – 46 in het  Brabantse Oudenbosch is de 39ste vestiging van Bufkes. Jora Oliehandel had al een Bufkes-locatie sinds 2012 bij het tankstation in Oud Gastel. Bufkes is een Bourgondisch lunchroomconcept van de Van Melik Food Groep, ooit ontstaan vanuit een ambachtelijke...

Lees bericht

Circulaire Circl moet nieuwe hotspot Amsterdamse Zuidas worden

Horeca - Circl, het nieuwste horecaconcept van Vermaat, moet de nieuwe hotspot van de Amsterdamse Zuidas worden. Het is niet alleen een locatie om te werken, te borrelen en te dineren, ‘de groene oase in een wereld van steen en glas’ moet ook zeven dagen in de week dé ontmoetingsplek zijn tussen het kantoorpersoneel en de buurtbewoners. Cicl, een initiatief...

Lees bericht

Bedrijfsoverdracht Van Melik Food Groep

Persoonlijk - Van Melik Food Groep komt in handen van het zittende directie- en managementteam, aangevuld met twee externe aandeelhouders. Oprichter Jef van Melik treedt daarmee terug uit de dagelijkse leiding, maar blijft als adviseur wel verbonden aan het bedrijf. Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens vormen in de nieuwe organisatie de statutaire directie het bestuur van Van Melik...

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid