Bufkes opent eerste Rooftopbar in Heerlen


Formulenieuws – Bufkes, het Bourgondische broodjesconcept van de Van Melik Food Groep in Hoensbroek, heeft de eerste Rooftopbar geopend. Het terras op het dak van de Woonboulevard in Heerlen compenseert op een sfeervolle manier het aantal ingeleverde zitplaatsen in het restaurant beneden, als gevolg van de coronamaatregelen.

Jeannette de Hoogh, die de Bufkes-locatie in de Woonboulevard exploiteert, zocht extra omzetkansen, nu de horeca weer beperkt open mag. Die mogelijkheden zag zij in een rooftopbar op het dak van de locaties waarin zij was gevestigd. Het geluk was dat er een mogelijkheid was om vanuit haar vestiging naar het dak te gaan en bovendien dat de verhuurder van het pand het idee zag zitten. De Hoogh daarover: ”Ondernemen in coronatijd biedt wat dat betreft ook kansen”

Helpen

Ook Stan Schrijen van de Bufkes-organisatie is enthousiast: “Op het dak is ambachtelijk bereid ijs verkrijgbaar en smoothies en ijskoffie, maar gasten kunnen hun bestelde producten, zoals de vers gemaakte broodjes,  van beneden in het restaurant nu ook boven op het dak nuttigen. De rooftopbar is wat dat betreft ook voor de onderneemster in deze tijd een geweldige, welkome uitbreiding. Je moet elkaar wat dat betreft een beetje helpen in deze tijd.”

Bufkes

Bufkes telt momenteel zo’n 40 vestigingen in Nederland, Het merendeel van deze locaties is ingericht als restaurant (stand-alone), een aantal ook als shop-in-shop bij onder andere slagers. Vijf Bufkes-locaties zijn gevestigd in een tankstation. Deze zijn grotendeels te vinden beneden de grote rivieren. In de shop van tankstation Autoradam in Almere bevindt zich de ‘noordelijkste’ Bufkes van Nederland.

Sinds 1995 verkoopt Bufkes Bourgondische broodjes op basis van ambachtelijke, traditionele Limburgse ingrediënten en receptuur. De broodjes Werrem Sjink en Limburger zijn de meeest populaire broodjes. De Limburgse formule timmert hard aan de weg en wil de komende jaren blijven groeien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Bufkes-vestiging open bij Plus-supermarkt

Formulenieuws - Plus supermarkt in Budel-Schoot heeft op 6 september de deuren geopend van de supermarkt Bufkes. Het is de tweede Plus-supermarktlocatie met het Bourgondische lunchconcept. In beide supermarkten heeft Bufkes zich gevestigd als shop-in-shop locatie.

Lees bericht
Délifrance Vlissingen integreert Kwalitaria voor take away & delivery

Formulenieuws  – Wie trek heeft in een burger, snack of frietje kan vanaf nu bij Délifrance in het centrum van Vlissingen terecht. Sinds vorige week is de cafetariaformule Kwalitaria namelijk geïntegreerd in de broodjeszaak. Door beide formats te combineren hoopt eigenaar Werner van Damme en zijn partner Jorden Kolditz een breder publiek aan te spreken.

Lees bericht


Plus Supermarkten en Bufkes gaan samenwerken

Supermarkten - Plus Danny Rosenboom en Bufkes gaan een pilotvestiging openen bij de Plus supermarkt op het Gebrookerplein in Hoensbroek. Deze testlocatie is de eerste van 2 Plus locaties die dit jaar zullen openen, medio september volgt Plus Dennis Van Moorsel in Budel. De locaties gaan werken volgens het Bufkes Express concept. Bij dat concept ligt de focus op het snel...

Lees bericht

Bufkes krijgt in Roermond eerste drive thru

Formulenieuws - Het Bourgondische foodconcept Bufkes heeft op het Retailpark in Roermond de eerste eigen drive thru geopend. De sluiting van de horeca zorgt ervoor dat formules zich steeds vaker bewegen op de markt van afhalen en bezorgen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid