Burger King krijgt nieuwe merkidentiteit


Formulenieuws – Burger King heeft voor het eerst in 20 jaar een volledige rebranding ondergaan. Voor de nieuwe visuele identiteit is gekozen omdat het merk de ambitie heeft om het gehele assortiment aan te bieden zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De komende periode wordt de nieuwe identiteit zichtbaar in de restaurants en in de uitingen.

Burger King moedigt sinds 1954 met Have it Your Way haar gasten aan om zichzelf te zijn en ongecompliceerd te genieten. Of zoals Burger King Nederland het formuleert: hier is iedere burger king. Die lijn krijgt nu een vertaling in de nieuwe identiteit.

De wens van de hamburgerketen om de gasten laten genieten van natuurlijk eten, zonder kunstmatige toevoegingen, wordt nu weerspiegeld door het visuele design. Het merk introduceert een nieuw logo, verpakkingen, merchandise, menuborden, bedrijfskleding, POS-materiaal en interieur. Ook zal de keten de nieuwe visuele identiteit de komende periode gaan doorvoeren in alle on- en offline communicatiemiddelen.

Wereldwijd neemt de complete uitrol van de nieuwe visuele identiteit meerdere jaren in beslag. In Nederland start de keten in januari 2021 met het aanpassen van het logo en het gebruik van de nieuwe stijl in communicatie, om in de periode daarna steeds meer elementen aan te passen en te vernieuwen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBurger King komt met ‘voordring app’

Formulenieuws - Als eerste fastserviceketen in Nederland introduceert Burger King een app waarmee je als gast zelf kunt bestellen. Met de app kies je het restaurant, plaats je de bestelling, betaal je via iDeal en laat je weten dat je er bent om je bestelling mee te nemen. Omdat je op die manier met niemand rekening hoeft te houden krijgt...

Lees bericht

Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde

Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Lees berichtBurger King introduceert Plant-based Whopper in Nederland

Formulenieuws - De Plant-based Whopper van Burger King is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle restaurants. De plantaardige hamburger is in smaak vergelijkbaar met de bekende Whopper volgens de fastfoodketen en ziet er ook uit als de reguliere hamburger, ook omdat die ‘flame-grilled’ wordt bereid.

Lees bericht

Locaties Five Guys in Tilburg en Rotterdam permanent dicht

Formulenieuws – De hamburgerzaken van Five Guys in Tilburg en Rotterdam Alexandrium Mall gaan definitief dicht. Dat meldt het Brabants Dagblad na contact te hebben gehad met Five Guys Nederland. Volgens een reactie heeft Five Guys door de coronacrisis besloten het aantal vestigingen in te perken om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid