Burger King krijgt nieuwe merkidentiteit


Formulenieuws – Burger King heeft voor het eerst in 20 jaar een volledige rebranding ondergaan. Voor de nieuwe visuele identiteit is gekozen omdat het merk de ambitie heeft om het gehele assortiment aan te bieden zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De komende periode wordt de nieuwe identiteit zichtbaar in de restaurants en in de uitingen.

Burger King moedigt sinds 1954 met Have it Your Way haar gasten aan om zichzelf te zijn en ongecompliceerd te genieten. Of zoals Burger King Nederland het formuleert: hier is iedere burger king. Die lijn krijgt nu een vertaling in de nieuwe identiteit.

De wens van de hamburgerketen om de gasten laten genieten van natuurlijk eten, zonder kunstmatige toevoegingen, wordt nu weerspiegeld door het visuele design. Het merk introduceert een nieuw logo, verpakkingen, merchandise, menuborden, bedrijfskleding, POS-materiaal en interieur. Ook zal de keten de nieuwe visuele identiteit de komende periode gaan doorvoeren in alle on- en offline communicatiemiddelen.

Wereldwijd neemt de complete uitrol van de nieuwe visuele identiteit meerdere jaren in beslag. In Nederland start de keten in januari 2021 met het aanpassen van het logo en het gebruik van de nieuwe stijl in communicatie, om in de periode daarna steeds meer elementen aan te passen en te vernieuwen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Burger King opent vegan-locatie op Leicester Square

Buitenland – Burger King heeft in de flagship store op Leicester Square in Londen een volledig vegan restaurant geopend. Voor een pilot-periode van een maand spelen op deze locatie producten zoals de Plant-based Whopper en Vegan Royale de hoofdrol. Daarnaast zijn er 15 nieuwe vegan items aan het menu toegevoegd.

Lees bericht


EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees bericht
Burger King komt met ‘voordring app’

Formulenieuws - Als eerste fastserviceketen in Nederland introduceert Burger King een app waarmee je als gast zelf kunt bestellen. Met de app kies je het restaurant, plaats je de bestelling, betaal je via iDeal en laat je weten dat je er bent om je bestelling mee te nemen. Omdat je op die manier met niemand rekening hoeft te houden krijgt...

Lees bericht

Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde

Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid