Burger King onthult 'geheim' tijdens jaarwisseling


Formulenieuws – Om te bewijzen dat Burger King de eigen Whopper te groot heeft gemaakt ten opzichte van de rivaliserende Big Mac-burger van McDonald's, heeft de fastfoodketen achter elke eigen advertentie uiting in 2019 een Big Mac geplaatst. De fastfood keten deed deze ‘onthulling’ aan he einde van het jaar, met een campagnefilmpje als bewijs. De Whopper is door Burger King gepositioneerd als forse burger, die de concurrentie met de Big Mac prima aankan. De vraag was alleen hoe maak je dat de consument duidelijk? Het filmpje laat op ludieke manier zien dat in alle reclame-uitingen van de Whopper de Big Mac ook een hoofdrol heeft gespeeld, alleen dat je die niet ziet omdat de Whopper er voor staat. Achter elke gefotografeerde Whopper voor een printje, tv-reclame of promo in de winkel zou reclamebureau BBH een Big Mac hebben geplaatst, die vanwege de grootte van de Whopper niet zichtbaar is. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Om te bewijzen dat Burger King de eigen Whopper te groot heeft gemaakt ten opzichte van de rivaliserende Big Mac-burger van McDonald's, heeft de fastfoodketen achter elke eigen advertentie uiting in 2019 een Big Mac geplaatst. De fastfood keten deed deze ‘onthulling’ aan he einde van het jaar, met een campagnefilmpje als bewijs. De Whopper is door Burger King gepositioneerd als forse burger, die de concurrentie met de Big Mac prima aankan. De vraag was alleen hoe maak je dat de consument duidelijk? Het filmpje laat op ludieke manier zien dat in alle reclame-uitingen van de Whopper de Big Mac ook een hoofdrol heeft gespeeld, alleen dat je die niet ziet omdat de Whopper er voor staat. Achter elke gefotografeerde Whopper voor een printje, tv-reclame of promo in de winkel zou reclamebureau BBH een Big Mac hebben geplaatst, die vanwege de grootte van de Whopper niet zichtbaar is. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht




Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid