Burger King opent vegan-locatie op Leicester Square


Een rij wachtende voor de vegan Burger King-locatie in Londen

Buitenland – Burger King heeft in de flagship store op Leicester Square in Londen een volledig vegan restaurant geopend. Voor een pilot-periode van een maand spelen op deze locatie producten zoals de Plant-based Whopper en Vegan Royale de hoofdrol. Daarnaast zijn er 15 nieuwe vegan items aan het menu toegevoegd.

Nieuw zijn de 'Cheeeze & Bakon'-burger met een Plant-based Bakon Double Cheeeze XL en Vegan Cheeeze & Bakon Royale. Deze producten worden voor het eerst gepresenteerd bij Burger King. Maar ook de Vegan Nugget Burger, een Plant-based Double Cheeezeburger, en de Plant-based Cheeeze & Bakon Whopper zijn nieuw aan het menu toegevoegd.

Flame grill

Burger King heeft het vleesvrije restaurant geopend om een bredere en betere keuze te bieden voor veganisten, vegetariërs, flexitariërs en carnivoren. Samen met de Vegan Society onderzoekt de keten al jarenlang om een vleesvrij menu te kunnen aanbieden met dezelfde ‘flame grilled’ smaak van zijn vleestegenhangers. In de toekomst zullen de meest populaire items op het menu terug te vinden zijn.

De Vegetarische Slager

Burger King werkt in de ontwikkeling met plant-based producten samen met The Vegetarian Butcher. Laura Iliffe, Senior Brand Manager van De Vegetarische Slager (UK): "Bij De Vegetarische Slager geloven we dat plantaardige voeding net zo lekker moet zijn als dierlijk vlees. Ons assortiment bewijst dat en laat consumenten beleven dat ze niets hoeven te laten schieten bij de overstap naar plantaardig. Dat komt terug in ons motto: ‘Sacrifice Nothing’. Door het plantaardige aanbod van Burger King en het eerste vegan restaurant op Leicester Square te versterken met ons nieuwe vleesch, bieden we vleesliefhebbers de kans om minder dierlijk vlees te eten zonder concessies te doen aan de smaak”.

Het restaurant is geopend tot 10 april 2022

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Co-branding tussen Restopia Professional en Garden Gourmet

Samenwerking - Nestlé Professional en Innogusto hebben de handen ineengeslagen met een ‘Made with Garden Gourmet’-co-branding voor twee producten van Restopia Professional. De samenwerking houdt in dat voor de twee Restopia-producten een vleesalternatief van Garden Gourmet wordt gebruikt.

Lees berichtHealth Food Wall en LIVEKINDLY slaan handen ineen

Samenwerking - Health Food Wall, met de slimme fridges voor openbare ruimten, slaat de handen in een met plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective. De samenwerking betekent dat het assortiment binnen de fridges wordt uitgebreid met de plant-based producten van Oumph! en LikeMeat.

Lees bericht

EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid