Burger King wil naar 100 vestigingen over drie jaar


Formulenieuws – Honderd Burger Kings in 2021, dat is het streefaantal van horecamagnaat Laurens Meijer uit Etten-Leur. Dat betekent dat de keten de komende jaren met zo’n veertig moet groeien. Om te beginnen wil de topman dit jaar tien nieuwe locaties openen, zo laat hij in een vraaggesprek met BN/De Stem weten. Volgens Meijer, die in deze periode precies één jaar de touwtjes in handen heeft als master-franchiser in nederland, is de fastfoodformule de afgelopen twintig jaar te langzaam gegroeid. Groeipotentie ziet hij in heel nederland, maar vooral in Brabant, waar de organisatie al een aantal locaties op het oog heeft. Genoemd worden de vestigingen naast de Ikea in Breda, bij het Trivium in Etten-Leur en een locatie in Bergen op zoom. Ambitie De horecaman ziet volop kansen voor Burger King. De reden waarom de keten de afgelopen jaren te weinig groeiambitie liet zien, was volgens Meijer te wijten aan het feit dat de keten vanuit Zurich in Zwitserland werd aangestuurd. Nu wij er bovenop zitten en betrokken zijn bij de organisatie, wordt dat allemaal anders zo laat hij BN/De Stem weten. Meijer die naast de fastfoodketen ook een aantal horecazaken heeft, wil ook een betere kruisbestuiving tussen zijn beide horecatakken. Burger King kan leren van de gastvrijheid van de horeca, maar de horecabedrijven op hun beurt kunnen weer leren van de efficiency van een fastfoodketen zo analyseert hij. Bron: BN/De Stem Formulenieuws – Honderd Burger Kings in 2021, dat is het streefaantal van horecamagnaat Laurens Meijer uit Etten-Leur. Dat betekent dat de keten de komende jaren met zo’n veertig moet groeien. Om te beginnen wil de topman dit jaar tien nieuwe locaties openen, zo laat hij in een vraaggesprek met BN/De Stem weten. Volgens Meijer, die in deze periode precies één jaar de touwtjes in handen heeft als master-franchiser in nederland, is de fastfoodformule de afgelopen twintig jaar te langzaam gegroeid. Groeipotentie ziet hij in heel nederland, maar vooral in Brabant, waar de organisatie al een aantal locaties op het oog heeft. Genoemd worden de vestigingen naast de Ikea in Breda, bij het Trivium in Etten-Leur en een locatie in Bergen op zoom. Ambitie De horecaman ziet volop kansen voor Burger King. De reden waarom de keten de afgelopen jaren te weinig groeiambitie liet zien, was volgens Meijer te wijten aan het feit dat de keten vanuit Zurich in Zwitserland werd aangestuurd. Nu wij er bovenop zitten en betrokken zijn bij de organisatie, wordt dat allemaal anders zo laat hij BN/De Stem weten. Meijer die naast de fastfoodketen ook een aantal horecazaken heeft, wil ook een betere kruisbestuiving tussen zijn beide horecatakken. Burger King kan leren van de gastvrijheid van de horeca, maar de horecabedrijven op hun beurt kunnen weer leren van de efficiency van een fastfoodketen zo analyseert hij. Bron: BN/De Stem

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht

Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht



Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

Formulenieuws – De gezonde fastfoodformule Freshly Chopped wil snel groeien en tekende daarvoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met een franchiser. Franchiseondernemer De Derde Linden en FFF International hebben in de overeenkomst de ambitie vastgelegd om binnen vijf jaar dertig Freshly Chopped restaurants in de Randstad te openen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid