Burgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant


Een open en transparante keuken in Bush Restaurant

Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.

Het nieuwe restaurant biedt plaats aan 400 gasten die aan tafels kunnen zitten of op intieme bankjes in half afgeschermde zitgedeelten. De gasten die in de serre plaatsnemen hebben een direct contact met de dieren in de jungle. Zij worden slechts gescheiden door fijn gaaswerk en horen en zien de dieren die in het nagebouwde regenwoud zich vrijelijk kunnen bewegen. De versierselen aan de wand en in de toiletten waarvoor dieren uit het regenwoud zijn gebruikt versterken de regenwoudsfeer in het restaurant. Communicatieman Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo is zichtbaar trots op het ontwerp en de uitwerking: “Als park willen de dieren grote vrijheid geven en dat houdt ook in dat mensen die ons park bezoeken de zintuigen ‘aan’ hebben staan. Dat proberen we meer te stimuleren en daar past dit restaurantconcept uitstekend bij.”

Plantaardig

Het aanbod in het Bush Restaurant is zo duurzaam als mogelijk en de bezoeker vindt er een menukaart met een ruim aanbod aan vegetarische gerechten. Voor het aanbod wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van lokale bedrijven. Lukkenaar: “Helemaal in lijn met onze inspiratiebron Aziatisch streetfood, worden alle lekkernijen niet alleen heel kleurrijk en verleidelijk gepresenteerd, het aanbod is ook heel herkenbaar en dus perfect voor het brede publiek dat Burgers’ Zoo bezoekt. We gaan niet zover dat vlees eruit gaat, maar het menu nu heeft wel een andere verhouding dan voorheen. Zo is in het Bush Restaurant friet verkrijgbaar, maar dan bijvoorbeeld met rendang waardoor het een Aziatische twist heeft. In ons reguliere Park Restaurant is dit eveneens zo, want daar bieden we friet en kroketten in combinatie met een mooi aanbod gezondere alternatieven.”

Zelfvoorzienend

De gerechten in eigen beheer maken is een bewuste keuze bij Burgers’ Zoo. Lukkenaar: “Als je alles zelf maakt heb je het proces ook beter in beeld. We hebben mensen in dienst die al jaren in de decembervakantie de Pasar Malam verzorgen, dus aan ervaring op dit gebied ontbreekt het niet. We willen voedselderving tegengaan en snijafval een tweede leven geven. Als park kiezen we er ook voor om steeds meer zelfvoorzienend te zijn. We koken elektrisch dat we weer zelf opwekken. Het snijafval kan verwerkt worden en een tweede leven krijgen als soep of in een gerecht, of ingezet worden als voedsel voor de dieren. Sinds 2004 hebben we al de ‘green key’ in goud, maar we willen toch altijd verdere stappen blijven zetten.” Dat de keuken in eigen beheer plaatsvindt, heeft ook nog een ander voordeel. Niet alleen zorgt de keuken voor de zakelijke bijeenkomsten die boven het Bush Restaurant plaatsvinden, op termijn is het ook de bedoeling dat er in het restaurant á la carte gewerkt gaat worden. Vooral voor wat kleinere gezelschappen. “De kennis is er en de ruimte, maar alles moet praktisch haalbaar zijn”, aldus Lukkenaar.

(Dit artikel is eerder gepubliceerd in @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

De ingang van het Bush Restaurant
Het aanbod is zoveel mogelijk gezond, duurzaam en plantaardig
Burgers' Zoo wilde de jungle naar binnen halen
Bas Lukkenaar: “De kennis is er en de ruimte, maar alles moet praktisch haalbaar zijn”

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht


YB lanceert Pro-assortiment voor de foodservicemarkt

Introductie – YB heeft een Pro-assortiment ontwikkeld voor foodservicebedrijven die hun aanbod willen switchen naar plantaardig. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf in de eigen ‘Barns’ gewerkt aan een assortiment dat het mogelijk maakt voor bedrijven één-op-één over te schakelen, aldus YB.

Lees bericht

SLA wil landelijk uitbreiden en zoekt groeigeld

Formulenieuws – Het fast casual concept SLA zoekt groeikapitaal voor haar landelijke uitbreiding en wil op die manier samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders bijdragen aan het versnellen van de transitie naar plant-focused eten. Ruim 600 duizend euro is inmiddels toegezegd. Het bedrijf verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid