Buurt Bos & Lommer financiert nieuw terras
_1080_720_90.jpg)
Horeca – Wat doe je als ondernemer wanneer je wilt investeren in een nieuw terras, maar de banken zien niets in de plannen? Precies dan ga je kijken bij vrienden, familie en… je eigen buurt. De Amsterdamse horecaondernemer Roy Pannekeet van restaurant Abbey in de buurt Bos & Lommer trok de stoute schoenen aan en haalde via crowdfunding bijna 40.000 euro op.
Na een goede start eind 2019 en een warm welkom in de buurt, is het restaurant van Pannekeet inmiddels langer gesloten geweest dan open. Weliswaar is hij een bezorgconcept gestart, maar hij geeft de voorkeur aan het contact met de gasten. Een mooi en groot buitenterras biedt die mogelijkheid binnenkort. Vandaar dat hij wilde investeren in een comfortabel terras. Onder andere door het plaatsen van een overkapping, windschermen, bomen, planten en nieuwe meubels. Hij had de investeringen goed doorgerekend. “Alleen staat de bank momenteel niet te springen om in horeca te investeren,” aldus de ondernemer
De buren bieden hulp
Zonder financiering gingen de plannen voor een betere aankleding van het terras niet door. Toch dachten de gasten daar anders over. Want volgens barista Jessy Russer was de buurt juist erg enthousiast over de plannen en boden die aan te investeren in Abbey om de renovatie van het terras mogelijk te maken. “Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we een crowdfunding zijn gestart om het leukste terras van Amsterdam West te kunnen bekostigen”, aldus Russer. Nu na twee weken hebben buren, vrienden en familie al bijna 40 duizend euro geïnvesteerd. “Het is fantastisch hoeveel steun we hebben gekregen van de buurt. We zitten al bijna op het bedrag waarvoor ik naar de bank ben gegaan,” aldus Pannekeet. Begin juli hoopt hij het nieuwe terras feestelijk te kunnen openen. De campagne loopt door tot eind april.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien
Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.
Lees berichtInvesteerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia
Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.
Lees berichtVisrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam
Horecaconcept - In september opent Pesca een nieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging in de havenstad wordt na Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.
Lees berichtBoca Grandi Beachclub wordt groot watersportcentrum
Strandpaviljoen – Kitesurfer Roel Oude Avenuis, sinds 2012 eigenaar van de kiteboardschool.nl, en mede-eigenaar en horecaman Ruben Woudenberg hebben plannen om bij Strand Zuid in Kijkduin het grootste watersportcentrum van de regio neer te zetten.
Lees berichtVan Rossum’s Koffie start crowdfunding voor tweede locatie
Koffiezaak - Van Rossum’s Koffie (VRK) is anderhalve week geleden gestart met een crowdfundingactie voor een tweede vestiging in Zutphen en het streefbedrag van €50.000 is al binnen. Het doel is om deze zomer een nieuwe horecazaak te openen aan de Schupstoel.
Lees berichtAmsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt
Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.
Lees bericht