Campagne 'Zorgen voor Groenten en Fruit' van start


Campagne- Met de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit', vraagt GroentenFruit Huis aandacht voor de inzet van de medewerkers in de groente- en fruit keten. Ook wil de organisatie stimuleren dat er gezond wordt gegeten.

Iedereen in de groente- en fruitsector is hard aan het werk om Nederlanders te voorzien van een vers product; van telers, verpakkers en handelaren, tot chauffeurs, vakkenvullers en de groente- en fruitspecialist. De uitdagingen in de keten zijn als gevolg van de coronamaatregelen groot, zo laat de organisatie weten, maar samen zetten we alles op alles om een uitgebreid assortiment vers product te kunnen leveren. ‘Consumenten moeten juist nu goed zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Gezond eten met volop verse groenten en fruit, iedere dag opnieuw, hoort daarbij,’ zo vindt het GroentenFruit Huis.

De totale omzet van de groente- en fruitsector in Nederland bedraagt ongeveer €18 miljard. De leden van GroentenFruit Huis vertegenwoordigen ongeveer tachtig procent van deze omzet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid