Caribische sferen in Rotterdamse Maaskantine
_1080_673.png)
Horeca – Een restaurant openen in coronatijd, is een uitdaging op zich. Maar als je die zaak ook nog eens opent in het relatief onontdekte De Esch in Rotterdam-Oost, dan moet je wel heel veel te bieden hebben. En die overtuiging hebben de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks met hun Maaskantine. Een overdekt buitenrestaurant in Caribische sferen.
De Maaskantine, die vandaag de deuren opent, moet een plek worden waar de horeca en het stadsleven samensmelten. Met uitkijk op de Rotterdamse Maas, Cajun/Creoolse BBQ gerechten, rum based cocktails, beachclub vibes en een kleurrijk interieur voelt de gast zich al snel op vakantie in Zuid-Amerika. Die sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo, die de pop-up met felle kleuren heeft beschilderd. De ondernemers, die eerder By Jarmusch en WES openden, wilden met de Maaskantine iets anders, een restaurant van kwaliteit, gecombineerd met de sferen van een beachclub. En dát in een havenstad. De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtWinnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtRotterdams restaurant Zalmhuis legt jarige in de watten
Actie - Wie jarig is, trakteert! Alleen doet het Rotterdamse restaurant het anders. Dit jaar kunnen jarige gasten bij het Zalmhuis gratis aanschuiven om te genieten van de gerechten op de menukaart.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees bericht