Caribische sferen in Rotterdamse Maaskantine


Foto bij: Mark Bolk

Horeca – Een restaurant openen in coronatijd, is een uitdaging op zich. Maar als je die zaak ook nog eens opent in het relatief onontdekte De Esch in Rotterdam-Oost, dan moet je wel heel veel te bieden hebben. En die overtuiging hebben de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks met hun Maaskantine. Een overdekt buitenrestaurant in Caribische sferen.

De Maaskantine, die vandaag de deuren opent, moet een plek worden waar de horeca en het stadsleven samensmelten. Met uitkijk op de Rotterdamse Maas, Cajun/Creoolse BBQ gerechten, rum based cocktails, beachclub vibes en een kleurrijk interieur voelt de gast zich al snel op vakantie in Zuid-Amerika. Die sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo, die de pop-up met felle kleuren heeft beschilderd. De ondernemers, die eerder By Jarmusch en WES openden, wilden met de Maaskantine iets anders, een restaurant van kwaliteit, gecombineerd met de sferen van een beachclub. En dát in een havenstad. De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.

Bron: @FoodClicks

Foto's: Foto's: Mark Bolk

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht


Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid