Caribische sferen in Rotterdamse Maaskantine


Foto bij: Mark Bolk

Horeca – Een restaurant openen in coronatijd, is een uitdaging op zich. Maar als je die zaak ook nog eens opent in het relatief onontdekte De Esch in Rotterdam-Oost, dan moet je wel heel veel te bieden hebben. En die overtuiging hebben de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks met hun Maaskantine. Een overdekt buitenrestaurant in Caribische sferen.

De Maaskantine, die vandaag de deuren opent, moet een plek worden waar de horeca en het stadsleven samensmelten. Met uitkijk op de Rotterdamse Maas, Cajun/Creoolse BBQ gerechten, rum based cocktails, beachclub vibes en een kleurrijk interieur voelt de gast zich al snel op vakantie in Zuid-Amerika. Die sfeer is mede te danken aan kunstenaar Jelmer Konjo, die de pop-up met felle kleuren heeft beschilderd. De ondernemers, die eerder By Jarmusch en WES openden, wilden met de Maaskantine iets anders, een restaurant van kwaliteit, gecombineerd met de sferen van een beachclub. En dát in een havenstad. De Maaskantine is tot het einde van het jaar van donderdag tot en met zondag geopend voor borrel en diner.

Bron: @FoodClicks

Foto's: Foto's: Mark Bolk

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht

Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht




Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid