‘Cateraar Appèl wil komende jaren ín omzet verdubbelen’


Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen vrijdag 12 oktober. Het opvallende, ronde gebouw langs de A2 ter hoogte van de Rosmalense Plas, gaat als nieuwe belevings- en inspiratiecentrum een cruciale rol spelen in die groeidoelstelling. In het nieuwe gebouw kunnen opdrachtgevers en medewerkers van de cateraar en dochterbedrijf Markies Catering kennismaken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid. Het pand beschikt over veel ruimte voor onder andere demonstraties, opleiding en (kook)workshops Groei Appèl is in 1978 opgericht, dit jaar precies veertig jaar geleden. Inmiddels hebben Appèl en Markies Catering samen ruim 435 locaties en 1500 medewerkers. Van de Ven is als Voorzitter van de Raad van Bestuur nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. “We groeien hard, jaarlijks wel tien tot vijftien procent. Deze groei is de reden voor onze verhuizing”, aldus Van de Ven. Het is de vijfde verhuizing sinds het ontstaan van het bedrijf, hoewel daar tijdens de openingsbijeenkomst zelf en in de promotie film die gedraaid werd gedraaid voor relaties en andere belangstellenden nog wel onduidelijkheid over, want daarin werd gemeld zeven keer. Het nieuwe hoofdkantoor is volledig duurzaam en energieneutraal neergezet. Hans van Veen, algemeen directeur bij Appèl: “Er is geen gasaansluiting. Het pand wordt van energie voorzien door ruim 450 zonnepanelen. Daarnaast wordt het pand verwarmd en gekoeld met warmtepompen, Slimme keuzes voor verlichting zorgen voor zuinig elektriciteitsverbruik.” De bouw past in de ambities van de gemeente  ’s-Hertogenbosch die uiterlijk in 2050 een klimaatneutrale stad wil zijn. Voedseltuin Villanueva Tijdens de opening werd een cheque van € 7500,- overhandigd aan Henk Kappen, voorzitter van Voedseltuin Villanueva in ‘s-Hertogenbosch. Opgebracht door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. De Voedseltuin teelt eigen groenten en fruit die zij levert aan de Voedselbank Den Bosch; hiermee worden de voedselpakketten  gezonder en gevarieerder. Bron: @FoodClicks

Opening – Na een omzetverdubbeling de afgelopen vijf jaar, wil cateraar en familiebedrijf Appèl uit ’s-Hertogenbosch de komende jaren nog een keer in omzet verdubbelen. Die ambitie sprak eigenaar Geert van de Ven uit tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor afgelopen vrijdag 12 oktober. Het opvallende, ronde gebouw langs de A2 ter hoogte van de Rosmalense Plas, gaat als nieuwe belevings- en inspiratiecentrum een cruciale rol spelen in die groeidoelstelling. In het nieuwe gebouw kunnen opdrachtgevers en medewerkers van de cateraar en dochterbedrijf Markies Catering kennismaken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid. Het pand beschikt over veel ruimte voor onder andere demonstraties, opleiding en (kook)workshops Groei Appèl is in 1978 opgericht, dit jaar precies veertig jaar geleden. Inmiddels hebben Appèl en Markies Catering samen ruim 435 locaties en 1500 medewerkers. Van de Ven is als Voorzitter van de Raad van Bestuur nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. “We groeien hard, jaarlijks wel tien tot vijftien procent. Deze groei is de reden voor onze verhuizing”, aldus Van de Ven. Het is de vijfde verhuizing sinds het ontstaan van het bedrijf, hoewel daar tijdens de openingsbijeenkomst zelf en in de promotie film die gedraaid werd gedraaid voor relaties en andere belangstellenden nog wel onduidelijkheid over, want daarin werd gemeld zeven keer. Het nieuwe hoofdkantoor is volledig duurzaam en energieneutraal neergezet. Hans van Veen, algemeen directeur bij Appèl: “Er is geen gasaansluiting. Het pand wordt van energie voorzien door ruim 450 zonnepanelen. Daarnaast wordt het pand verwarmd en gekoeld met warmtepompen, Slimme keuzes voor verlichting zorgen voor zuinig elektriciteitsverbruik.” De bouw past in de ambities van de gemeente  ’s-Hertogenbosch die uiterlijk in 2050 een klimaatneutrale stad wil zijn. Voedseltuin Villanueva Tijdens de opening werd een cheque van € 7500,- overhandigd aan Henk Kappen, voorzitter van Voedseltuin Villanueva in ‘s-Hertogenbosch. Opgebracht door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. De Voedseltuin teelt eigen groenten en fruit die zij levert aan de Voedselbank Den Bosch; hiermee worden de voedselpakketten  gezonder en gevarieerder. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht


Appèl introduceert Frigo-concept: de ‘Slimme koelkast’

Introductie – Bedrijfscateraar Appèl introduceert een slimme koelkast voor kantoor, sportschool en de hotellobby. De slimme koelkast wordt gevuld met een assortiment van gezonde maaltijdenleverancier Foodmaker, waarmee Appèl een exclusieve samenwerking heeft. Frigo is een koelkast, gevuld met eten en drinken, die 24/7 beschikbaar is en volledig onbemand geïnstalleerd kan worden. De koelkast is te gebruiken met de Frigo...

Lees bericht

Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente

Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’s. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

Lees bericht



Foodmaker wordt exclusieve partner van Appèl voor de B2B-markt

Catering - Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl en wordt de exclusieve partner van Appèl voor de B2B markt in Nederland. De samenwerking moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. Het eerste Foodmaker bedrijfsrestaurant opent in maart in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees bericht




© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid