Cateraar Sodexo gaat samenwerken met Soupalicious


Catering - Sodexo gaat het concept Soupalicious opnemen. Hiermee gaat een van Nederlands grootste cateraars de voedselbanken actief ondersteunen door het voeren van de koelverse soepen van deze sociale onderneming.

Soupalicious is een sociale onderneming die soep produceert en verkoopt in de B2B- en B2C-markt. Net als veel andere foodbedrijven steunt ook Sodexo de strijd tegen voedselverspilling. Door onder andere het aanbieden van de soepen van Soupalicious draagt de cateraar een steentje bij aan het tegengaan van onnodige verspilling van etenswaren. ‘Tegelijkertijd doneren onze gasten op deze manier een kom soep aan de voedselbank’, aldus de cateraar.

Bijdrage

Soupalicious is verheugd over de samenwerking met de cateraar, zo laat oprichter en directeur Milco Aarts weten: ‘Bij onze start in 2015 heeft Sodexo ons geweldig ondersteund. ‘Wij zijn dan ook heel blij dat deze samenwerking nu een vervolg krijgt. Dit is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de voedselbanken die in deze barre tijden naarstig op zoek zijn naar voldoende goed voedsel. De samenwerking tussen Sodexo en Soupalicious zal hier zeker een mooie bijdrage aan gaan leveren.’

Voor elke kop soep die Soupalicious levert, wordt automatisch ook een kom soep bezorgt bij een van de voedselbanken. Alle soep wordt gemaakt van 100 procent reststromen, afkomstig van levensmiddelenbedrijven. Daarnaast creëert het bedrijf banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en helpt het bij de opleiding.

Inmiddels heeft  Soupalicious al meer dan 1,2 miljoen kommen soep aan de voedselbanken geleverd. Daarmee werd 160.000 kilo kwalitatief hoogwaardige reststromen aan voedsel gered van vernietiging. Verder zijn 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de foodsector. Het bedrijf heeft de ambitie om eind 2022 250.000 liter soep te verkopen om er zo voor te zorgen dat iedere klant van de voedselbank elke week koelverse, voedzame soep krijgt van groenten die anders worden weggegooid.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Voedselbanken verwachten forse klantengroei

Voedselhulp – Het aantal klanten van Voedselbanken is al in een jaar tijd toegenomen met 8,5%, maar de hulpinstantie maakt zich op voor een flinke groei in de komende 12 maanden. Door de economische krimp en de stijging van de werkeloosheid zullen meer mensen moeite krijgen om financieel rond te komen, zo is de verwachting.

Lees bericht


Sodexo Nederland schrapt 800 banen

Catering – Bij Sodexo Nederland verliezen 800 van de 3000 medewerkers hun baan. Dat meldt de website van NOS. Het grootste deel van de medewerkers die hun baan gaan verliezen zit bij de cateringtak. Ook bij de andere onderdelen, zoals ondersteunende diensten, vallen banen weg.

Lees bericht

Appèl en Brownies&downieS werken samen op TU Eindhoven

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de TU Eindhoven. De samenwerking gaat in op 6 juli en loopt door tot 2025. Op de locatie gaat Appèl ook een samenwerking aan met Brownies&downieS, de eerste vestiging op een onderwijslocatie. De cateraar uit Den Bosch haalt ook de Subway en Starbucks terug naar de campus.

Lees berichtPepsiCo steunt Voedselbanken en Rode Kruis

Actie - PepsiCo steunt de COVID-19 hulpverlening in de Benelux een bijdrage van $700,000 van de PepsiCo Foundation. Het bedrag maakt onderdeel uit van een wereldwijde donatie van $45 miljoen.De donaties worden ingezet voor het verstrekken van voedzame maaltijden aan risicogroepen als onderdeel van het ‘Give Meals Give Hope’ initiatief, en voor het leveren van medische benodigdheden en het ondersteunen van...

Lees bericht

Grote zorgen bij Veneca over gevolgen coronavirus

Cateraars- De Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het coronavirus voor contractcateringbedrijven. De vereniging steunt de genomen kabinetsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en maakt ook duidelijk dat alle aangesloten leden zich ten volle blijven inzetten om werkend Nederland te kunnen blijven faciliteren.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid