Cateraar Sodexo gaat samenwerken met Soupalicious


Catering - Sodexo gaat het concept Soupalicious opnemen. Hiermee gaat een van Nederlands grootste cateraars de voedselbanken actief ondersteunen door het voeren van de koelverse soepen van deze sociale onderneming.

Soupalicious is een sociale onderneming die soep produceert en verkoopt in de B2B- en B2C-markt. Net als veel andere foodbedrijven steunt ook Sodexo de strijd tegen voedselverspilling. Door onder andere het aanbieden van de soepen van Soupalicious draagt de cateraar een steentje bij aan het tegengaan van onnodige verspilling van etenswaren. ‘Tegelijkertijd doneren onze gasten op deze manier een kom soep aan de voedselbank’, aldus de cateraar.

Bijdrage

Soupalicious is verheugd over de samenwerking met de cateraar, zo laat oprichter en directeur Milco Aarts weten: ‘Bij onze start in 2015 heeft Sodexo ons geweldig ondersteund. ‘Wij zijn dan ook heel blij dat deze samenwerking nu een vervolg krijgt. Dit is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de voedselbanken die in deze barre tijden naarstig op zoek zijn naar voldoende goed voedsel. De samenwerking tussen Sodexo en Soupalicious zal hier zeker een mooie bijdrage aan gaan leveren.’

Voor elke kop soep die Soupalicious levert, wordt automatisch ook een kom soep bezorgt bij een van de voedselbanken. Alle soep wordt gemaakt van 100 procent reststromen, afkomstig van levensmiddelenbedrijven. Daarnaast creëert het bedrijf banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en helpt het bij de opleiding.

Inmiddels heeft  Soupalicious al meer dan 1,2 miljoen kommen soep aan de voedselbanken geleverd. Daarmee werd 160.000 kilo kwalitatief hoogwaardige reststromen aan voedsel gered van vernietiging. Verder zijn 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de foodsector. Het bedrijf heeft de ambitie om eind 2022 250.000 liter soep te verkopen om er zo voor te zorgen dat iedere klant van de voedselbank elke week koelverse, voedzame soep krijgt van groenten die anders worden weggegooid.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCompass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Albert Heijn start samen met Voedselbank ontbijtactie

Actie – Omdat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet start Albert Heijn samen met de voedselbanken de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Klanten kunnen in de 550 winkels van AH ontbijtproducten kopen en deze doneren aan de Voedselbank. De actie loopt vanaf 29 augustus t/m 4 september.

Lees bericht

Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht


Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid