Vitam start met ‘No Time to Waste Wall'


De 'No Time To Waste'-automaat van Vitam bij een van de locaties van CFD Belastingdienst / Foto bij: Vitam

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Het terugdringen van voedselverspilling heeft bij alle cateraars inmiddels grote aandacht, dus ook bij Vitam. De introductie van de ‘No Time to Waste Wall’ is een nieuwe stap in het tegengaan van voedselverspilling. In de foodwall start Vitam met gerechten die gemaakt zijn van ingrediënten die na lunchtijd niet meer verkocht worden in het restaurant of in de koffiebar. Door deze producten aan te bieden wordt voorkomen dat de ingrediënten moeten worden weggegooid. Bovendien biedt de cateraar de gasten op die manier de mogelijkheid om een gerecht mee te nemen. De producten variëren van een goed gevulde maaltijdsalade of een belegde sandwich tot een voedzame soep of complete maaltijd.

De gerechten worden tegen een gereduceerde prijs aangeboden.

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany overnemen. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Lees berichtAppèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht

YB franchise module op bedrijfslocatie Food&i

Catering - YB gaat met een onbemande module de bedrijfshoreca van Food&i in Rotterdam ondersteunen. YB had al een dergelijke partnership met Autogrill in Brussel. De samenwerking betekent voor YB een verdere uitbreiding van de franchise activiteiten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid