Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
_1080_720_90.jpg)
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Bij de online kick-off van dit project op 9 mei waren vrijwel alle Veneca-leden aanwezig, te weten Albron, Appèl, Hutten, ISS Catering Services, Sodexo en Vitam. Andere partijen als CIRFOOD, Food&I (Facilicom, red.), Huuskes en Vermaat waren ook aanwezig. Het in kaart brengen van de hoeveelheid voedselverspilling gebeurt in samenwerking met Samen Tegen Voedselverspilling en Wageningen University & Research. Gezamenlijk gaan partijen kijken hoe voedselverspilling ontstaat en hoeveel dat is. In samenwerking met de ketenpartijen wil de groep vervolgens kijken hoe die hoeveelheid is terug te dringen.
Sectorbenchmark
Met het project treedt de cateringbranche in de voetstappen van bijvoorbeeld de Nederlandse supermarkten, de industriële bakkers en aardappelverwerkende industrie, zo laat zij weten. Deze sectoren werken inmiddels op basis van de resultaten aan collectieve en individuele acties om verspilling tegen te gaan. Als voldoende cateringbedrijven aan het project gaan deelnemen is een sectorbenchmark mogelijk. Zo kunnen dan vervolgens interventies worden gestuurd en kan de jaarlijkse voortgang zichtbaar worden gemaakt.
Bron: Samen Tegen Voedselverspilling/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
Voedselverspilling - Duurzame horeca groothandel InstockMarket heeft een nieuwe locatie geopend in Diemen. De verhuizing van Amsterdam naar een groter pand maakt het mogelijk de diensten verder op te schalen.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar van NWO
Catering - NWO heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor de complete culinaire dienstverlening, voor zowel zijn kantoor in Utrecht als in Den Haag. Hiermee is de horecadienstverlener sinds gisteren verantwoordelijk voor het eten en drinken binnen alle restauratieve voorzieningen en ook de banqueting van NWO. De overeenkomst heeft een contractduur van vijf jaar.
Lees berichtAppèl en Markies Catering introduceren cateringconcept Goodish
Catering - Appèl en Markies Catering introduceren een nieuw cateringconcept. Het nieuwe concept Goodish staat voor ‘Vers, snel and a very goooood taste’. Goodish wordt op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer geïntroduceerd. Deze beurs vindt plaats op 7 tot en met 9 juni in de Jaarbeurs Utrecht.
Lees berichtISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken
Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.
Lees berichtMarkies Catering neemt cateraar Scoolcompany over
Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany over. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.
Lees berichtVitam start met ‘No Time to Waste Wall’
Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.
Lees bericht