Cees-Jan Adema per 1 januari 2021 nieuwe directeur FNLI


Cees-Jan Adema

Benoeming -  Cees-Jan Adema (57) wordt per 1 januari 2021 benoemd tot directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Hij volgt in die functie Marian Geluk op die in september vertrok.

Tot het begin van dit jaar was Cees-Jan Adema directeur van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Hij studeerde bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière als consultant. Tijdens het grootste deel van zijn loopbaan heeft hij echter diverse nationale en internationale functies in de levensmiddelenindustrie vervuld. Onder andere op het gebied van public affairs en communicatie bij Coca-Cola en PepsiCo.

Samen met Annemarieke de Haan (Unilever), die per 1 januari aanstaande is benoemd al voorzitter van de FNLI, wil de belangenvereniging voor de levensmiddelenindustrie, met de leden, een belangrijke bijdrage gaan leveren op het gebied innovatie en structurele verduurzaming van de sector.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ondanks corona meer aandacht voor verduurzaming

Rapport - In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te...

Lees bericht


FNLI-monitor: ‘COVID-19 forse klap voor out of home-leveranciers’

Analyse – De jaarlijkse ‘Monitor Levensmiddelenindustrie’ van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) laat een onverminderd groot belang zien van de sector voor de economie van Nederland. Maar dat is 2019. Het jaar 2020 geeft een heel ander beeld. Vooral leveranciers in de out-of-homemarkt krijgen forse klappen.

Lees bericht

FNLI signaleert ‘stevige pijn’ bij horeca- en cateringproducenten

Onderzoek -  Voedselproducenten  die aan de horeca of andere out of home-kanalen leveren, zoals de cateringsector, hebben hun omzet tot wel 70% zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een enquête onder leden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en aangesloten brancheorganisaties.

Lees bericht

FNLI: nieuwe maatregelen zijn klap voor foodsector

Industrie - De nieuwe maatregelen en de gedeeltelijke lockdown komen hard aan bij bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)  begrijpt de maatregelen van het kabinet in het brede belang van de volksgezondheid. Maar dit ingrijpen betekent wel dat de bedrijven opnieuw een klap te verduren krijgen. Ook zijn er zorgen over oplopend ziekteverzuim en testcapaciteit.

Lees bericht


Annemarieke de Haan (Unilever) nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Annemarieke de Haan (Unilever) is door het bestuur van de FNLI benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Zij volgt vanaf 1 januari 2021 Bas Alblas op, die aan het einde van dit jaar - na drie jaar voorzitterschap bij de FNLI - afscheid neemt vanwege zijn vertrek als CEO bij Lamb Weston/Meijer. Daarnaast heeft het FNLI-bestuur Bas Roelofs ...

Lees bericht

Directeur Marian Geluk vertrekt bij de FNLI

Persoonlijk - Directeur Marian Geluk vertrekt per 1 oktober bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid