Center Parcs opent twee parken met ‘Kiwa-coronakeurmerk’
Leisureparken – Center Parcs heropent op 20 mei de parken Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe. Beide parken zijn voorzien van een nieuw keurmerk van certificeringsbedrijf Kiwa. Bedrijven die dit keurmerk voeren zijn getoetst op de maatregelen die ze hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Na de opening van de twee parken volgen de andere parken op 29 mei. De locaties van Center Parc zijn dan meer dan negen weken gesloten geweest als gevolg van de beperkende maatregelen. De opening houdt in dat horeca- en cateringbedrijf Albron als exploitant ook de horeca-activiteiten weer kan opstarten. In eerste instantie gaat het om de parkwinkels met levensmiddelen en non-food, maar na 1 juni mogelijk ook de restaurants volgens de richtlijnen van het RIVM.
Garantie
De opening van de parken kan weer omdat de maatregelen ter voorkoming van het coronavirus zijn versoepeld. Om gasten te overtuigen dat er door bedrijven voldoende maatregelen zijn genomen om de veiligheid te kunnen garanderen heeft Kiwa een speciaal coronakeurmerk ontwikkeld. Locaties die voldoen aan de veiligheidseisen ontvangen het keurmerk. De twee Center Parcs zijn de eerste locaties die het keurmerk ontvangen. Later volgen ook de andere locaties van Center Parcs.
Looproutes
Bij Center Parcs is niet alleen gekeken naar de anderhalvemeter afstand die overal gehanteerd moet worden, maar is ook gekeken naar andere procedurele en logistieke zaken. Zo is het personeel getraind en zijn allerhande maatregelen genomen op het gebied van desinfectie en hygiëne. Tevens zijn er speciale looproutes aangebracht en is alles zoveel mogelijk digitaal ingericht bij de check in en check out.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees bericht