Center Parcs opent twee parken met ‘Kiwa-coronakeurmerk’


De park-winkels gingen al eerder open, nu de was- en toiletruimtes

Leisureparken – Center Parcs heropent op 20 mei de parken Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe. Beide parken zijn voorzien van een nieuw keurmerk van certificeringsbedrijf Kiwa. Bedrijven die dit keurmerk voeren zijn getoetst op de maatregelen die ze hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Na de opening van de twee parken volgen de andere parken op 29 mei. De locaties van Center Parc zijn dan meer dan negen weken gesloten geweest als gevolg van de beperkende maatregelen. De opening houdt in dat horeca- en cateringbedrijf Albron als exploitant ook de horeca-activiteiten weer kan opstarten. In eerste instantie gaat het om de parkwinkels met levensmiddelen en non-food, maar na 1 juni mogelijk ook de restaurants volgens de richtlijnen van het RIVM.

Garantie

De opening van de parken kan weer omdat de maatregelen ter voorkoming van het coronavirus zijn versoepeld. Om gasten te overtuigen dat er door bedrijven voldoende maatregelen zijn genomen om de veiligheid te kunnen garanderen heeft Kiwa een speciaal coronakeurmerk ontwikkeld. Locaties die voldoen aan de veiligheidseisen ontvangen het keurmerk. De twee Center Parcs zijn de eerste locaties die het keurmerk ontvangen. Later volgen ook de andere locaties van Center Parcs.

Looproutes

Bij Center Parcs is niet alleen gekeken naar de anderhalvemeter afstand die overal gehanteerd moet worden, maar is ook gekeken naar andere procedurele en logistieke zaken. Zo is het personeel getraind en zijn allerhande maatregelen genomen op het gebied van desinfectie en hygiëne. Tevens zijn er speciale looproutes aangebracht en is alles zoveel mogelijk digitaal ingericht bij de check in en check out.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron neemt De Buurtboer over

Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

Lees bericht


BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid