Chef-kok Freek van Noortwijk zet makers ‘Mooi door Mij’ in het zonnetje


Chef-kok Freek van Noortwijk met de makers van 'Mooi door mij'

Actie – Tijdens een lunch in restaurant Klein Breda stond chef-kok Freek van Noortwijk afgelopen zaterdag, op de dag van de beperking, stil bij het werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De lunch werd geïnitieerd door ‘Mooi door mij’ van de stichting ZOdIEZiJN die mensen met een beperking de mogelijkheid geeft om een zelfstandig bestaan te hebben door hun werk. De lunch was bedoeld om de prachtige dingen die deze mensen maken te delen en om de makers van ‘Mooi door mij’ in het zonnetje te zetten.

Tijdens de lunch is aandacht gevraagd voor de makers van de producten van het merk Mooi door mij. De lunch gaf de tafelgasten de mogelijkheid om de makers van de ‘Mooi door mij’ items te leren kennen tijdens verschillende gangen. De makers vertelden wat voor beroep ze hebben en lieten daarnaast producten zien die ze hebben bedacht en gemaakt, denk aan zeepjes, gebaksschotels, wenskaarten en geurkaarsen.

Meer dan een product

De producten van ‘Mooi door mij’ doen niet alleen hun naam eer aan. Naast mooi zijn, vertellen ze ook allemaal een verhaal. Het verhaal van de maker. Door te werken aan een mooi product krijgen mensen met een beperking waardering voor hun werk. Het geeft hun een zinvolle dagbesteding en een waardevolle rol in de maatschappij wat bij de makers zorgt voor groei en een gevoel van blijdschap.

Waardering

Het label ‘Mooi door mij’ is door stichting ZOdIEZiJN ontwikkeld met de bedoeling mensen met een beperking een waardevolle bijdrage te laten leveren aan de maatschappij. De landelijke, onafhankelijke organisatie verzorgt een dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking en coördineert de samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Volgens Margriet Knook, directeur van stichting ZOdIEZiJN, heeft ieder mens namelijk waarde voor de maatschappij: “Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis.” De lunch heeft bijgedragen aan het gevoel van waardering bij de makers door deze mensen en hun prachtige producten in de spotlights te zetten.

Bron: ZOdIEZiJN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dagbesteding zorgorganisatie Triade Vitree bij Telesuper

Zorg - Sinds kort werken er cliënten van zorgorganisatie Triade Vitree bij Telesuper. Vol enthousiasme storten de cliënten zich op de taken in het distributiecentrum. Voor beide partijen een win-win-situatie: Telesuper is blij met de extra handjes en Triade Vitree met de ervaring die de cliënten opdoen.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid