Chef-kok Lars van Galen gaat gratis koken voor de minima


Actie - Lars van Galen, SVH Meester-kok en eigenaar van Hotel-Restaurant ’t Lansink, gaat samen met zijn team kosteloos koken voor mensen die het nu echt nodig hebben, de minima. Het initiatief is opgepakt samen met Infestos, die de ingrediënten beschikbaar stelt en de gemeente Hengelo.

Door de tijdelijke sluiting van zijn restaurant als gevolg van de coronamaatregelen zit Lars van Galen samen met zijn gehele keukenbrigade en medewerkers receptie en bediening thuis. Van Galen: ‘Juist in deze tijd willen wij ons steentje bijdragen. Mede dankzij de investering van Infestos zijn wij erin geslaagd een warme maaltijd te maken die niet alleen lekker en gezond, maar ook net even anders en van een bijzondere kwaliteit is. We maken dan ook echt mooie verse maaltijden inclusief een goed gevulde salade, brood en een dessert.’ 

Omdat het team van ’t Lansink wel wil hebben dat de maaltijden bij de juiste mensen terecht komen, is samenwerking gezocht met de gemeente Hengelo. Mariska ten Heuw, wethouder Werk en Inkomen, hoefde niet lang over het verzoek na te denken. ‘Met enthousiasme hebben we meegedacht. Ik vind het geweldig dat we dit mooie initiatief kunnen koppelen aan juist deze groep mensen’. Hotel-Restaurant ’t Lansink zal in samenwerking met Infestos de gehele periode dat het restaurant gesloten is door de corona- maatregelen maaltijden beschikbaar stellen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid