Chefs Culinar breidt uit en wil nog twee grote locaties bouwen
Groothandel – Dat de Duitse groothandel Chefs Culinar grootse plannen heeft in Nederland is bekend. Maar in welk tempo exact niet. Sinds de komst in 2014 neemt het levensmiddelenbedrijf de tijd voor expansie. Nu de uitbreiding van de locatie in Nijmegen in volle gang is, wil directeur Eric Boeijen wel kwijt dat hij in Nederland op termijn nog een tweetal grote locaties wil met een aantal kleinere steunpunten. Tot nog toe was bekend dat Boeijen zocht naar een geschikte locatie in het westen van het land om de nu 400 afnemers beter te kunnen bedienen en het aantal verder uit te breiden. Maar in een gesprek met De Gelderland geeft hij nu duidelijk aan dat Chefs Culinar over een paar jaar nóg een of twee grote vestigingen wil gaan bouwen met wat kleine steunpunten. Volgens Boeijen is dat voldoende om de Nederlandse markt goed te kunnen bedienen. Veel meer hoeft volgens hem niet om een echt grote speler te zijn. 3 miljard Momenteel wordt er op het industriegebied Bijsterhuizen, net buiten Nijmegen, gewerkt aan een groothandel met een oppervlakte van 17.500 vierkanter meter. Het is dan vijf keer zo groot als de oude locatie. Bij de opening zal het gebouw ruimte bieden aan een visafdeling van 1000 vierkante meter en een slagerij van 2500 vierkante meter. Chefs Culinar dat in Duitsland met een omzet van 3 miljard marktleider is, wil graag eigen versafdelingen, ook in Nederland. Versafdelingen Vleesproducten voor de Nederlandse markt worden nu nog vanuit Duitsland, net over de grens bij Weeze, aangeleverd. De vleesproducten voor Nederland worden daar speciaal gesneden en verwerkt, omdat de vraag hier een andere is dan bij onze oosterburen. Eerder kocht Chefs Culinar al een bedrijf in Nistelrode voor de verwerking van alle producten met verse aardappelen, groenten en fruit. Het bedrijf voor de visverweking is al gevestigd op het terrein van Bijsterhuizen en zal straks geïntegreerd worden. Bron: Gelderlander/@FoodClicks Groothandel – Dat de Duitse groothandel Chefs Culinar grootse plannen heeft in Nederland is bekend. Maar in welk tempo exact niet. Sinds de komst in 2014 neemt het levensmiddelenbedrijf de tijd voor expansie. Nu de uitbreiding van de locatie in Nijmegen in volle gang is, wil directeur Eric Boeijen wel kwijt dat hij in Nederland op termijn nog een tweetal grote locaties wil met een aantal kleinere steunpunten. Tot nog toe was bekend dat Boeijen zocht naar een geschikte locatie in het westen van het land om de nu 400 afnemers beter te kunnen bedienen en het aantal verder uit te breiden. Maar in een gesprek met De Gelderland geeft hij nu duidelijk aan dat Chefs Culinar over een paar jaar nóg een of twee grote vestigingen wil gaan bouwen met wat kleine steunpunten. Volgens Boeijen is dat voldoende om de Nederlandse markt goed te kunnen bedienen. Veel meer hoeft volgens hem niet om een echt grote speler te zijn. 3 miljard Momenteel wordt er op het industriegebied Bijsterhuizen, net buiten Nijmegen, gewerkt aan een groothandel met een oppervlakte van 17.500 vierkanter meter. Het is dan vijf keer zo groot als de oude locatie. Bij de opening zal het gebouw ruimte bieden aan een visafdeling van 1000 vierkante meter en een slagerij van 2500 vierkante meter. Chefs Culinar dat in Duitsland met een omzet van 3 miljard marktleider is, wil graag eigen versafdelingen, ook in Nederland. Versafdelingen Vleesproducten voor de Nederlandse markt worden nu nog vanuit Duitsland, net over de grens bij Weeze, aangeleverd. De vleesproducten voor Nederland worden daar speciaal gesneden en verwerkt, omdat de vraag hier een andere is dan bij onze oosterburen. Eerder kocht Chefs Culinar al een bedrijf in Nistelrode voor de verwerking van alle producten met verse aardappelen, groenten en fruit. Het bedrijf voor de visverweking is al gevestigd op het terrein van Bijsterhuizen en zal straks geïntegreerd worden. Bron: Gelderlander/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sligro ziet omzet eerste kwartaal met €18 miljoen toenemen
Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van €652 miljoen, een toename van € 18 miljoen. Dit betekent een stijging van 2,7% ten opzichte van de omzet van €634 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.
Lees berichtGerenoveerde Sligro Luik opent 27 februari
Groothandel - Na een grondige renovatie en rebranding wordt op dinsdag 27 februari de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Luik (België) heropend. Tijdens de openingsdag zijn er live demonstraties en proeverijen.
Lees berichtKoffieketen Anne&Max over naar groothandel Udea
Formulenieuws – Fresh food & coffee café Anne&Max stapt over naar de biologische groothandel Udea. Anne&Max is daarmee de eerste landelijke koffieketen die in zee gaat met de leverancier.
Lees berichtRobert Burgler nieuwe General Manager SuperTrade
Benoeming - Robert Burgler (51) benoemd is de nieuwe General Manager van SuperTrade u.a. De benoeming was al ingegaan per oktober vorig jaar, maar is nu pas naar buiten gebracht.
Lees berichtColruyt onderdeel Solucious neemt Belgische Valfrais over
Overname - Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft het familiebedrijf Valfrais, gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Volgens beide partijen vullen het assortiment, het klantenbestand en het werkgebied elkaar goed aan. Met overname van 100% van de aandelen zet Solucious in op verdere groei in foodservice.
Lees berichtSlootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen
Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...
Lees bericht