Chefs en pop-up restaurant publiekstrekkers op BBB

Beurzen - Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht. In vier strak vormgegeven ‘foodwerelden’ konden collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar drie dagen lang ontmoeten. Vandaag is de laatste dag van de BBB, waar bijna 400 exposanten hun producten laten zien. De BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Afgelopen maandag werd het evenement geopend door gedeputeerde Eric Geurts. Om meer beleving aan het event toe te voegen, waren de exposanten verdeeld over vier foodwerelden. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit nieuwe concept. Tijdens het driedaagse event zijn er verschillende highlights , zoals op de openingsdag de finale van het NK Oestersteken en elke dag het bereiden van gerechten door sterrenchefs, zoals Sang-Hoon Degeimbre en Soenil Bahadoer in pop-up restaurant The Tent. Daarnaast de uitreiking van verschillende prijzen zoals de Columbus Trophy. Maar verder ook verschillende bijeenkomsten, zoals de ledenvergadering van ProFri, een vakvereniging voor professionele frituurders, en diverse workshops. Het Duitse bedrijf Cocktail-Box won dit jaar de Columbus Trophy 2016. In de door hen ontworpen cocktailbar maken zij met een druk op de knop supersnelle cocktails. De Columbus Trophy wordt ieder jaar uitgereikt aan een startende ondernemer met een innovatief hospitality-concept. In het kader van de BBB Cafetariadag op maandag vond de uitreiking van de Parel plaats. Deze prijs voor de meest verdienstelijke medewerker ging dit jaar naar Bart van Scheijndel van Plaza de Pitsstop in Den Hoorn. Bron: @FoodClicks
Beurzen - Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht. In vier strak vormgegeven ‘foodwerelden’ konden collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar drie dagen lang ontmoeten. Vandaag is de laatste dag van de BBB, waar bijna 400 exposanten hun producten laten zien. De BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Afgelopen maandag werd het evenement geopend door gedeputeerde Eric Geurts. Om meer beleving aan het event toe te voegen, waren de exposanten verdeeld over vier foodwerelden. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit nieuwe concept. Tijdens het driedaagse event zijn er verschillende highlights , zoals op de openingsdag de finale van het NK Oestersteken en elke dag het bereiden van gerechten door sterrenchefs, zoals Sang-Hoon Degeimbre en Soenil Bahadoer in pop-up restaurant The Tent. Daarnaast de uitreiking van verschillende prijzen zoals de Columbus Trophy. Maar verder ook verschillende bijeenkomsten, zoals de ledenvergadering van ProFri, een vakvereniging voor professionele frituurders, en diverse workshops. Het Duitse bedrijf Cocktail-Box won dit jaar de Columbus Trophy 2016. In de door hen ontworpen cocktailbar maken zij met een druk op de knop supersnelle cocktails. De Columbus Trophy wordt ieder jaar uitgereikt aan een startende ondernemer met een innovatief hospitality-concept. In het kader van de BBB Cafetariadag op maandag vond de uitreiking van de Parel plaats. Deze prijs voor de meest verdienstelijke medewerker ging dit jaar naar Bart van Scheijndel van Plaza de Pitsstop in Den Hoorn. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
MICHELIN-effect duidelijk merkbaar bij BBB Maastricht
Vakbeurzen – Op de eerste dag van horecavakbeurs BBB Maastricht, die voor de 69ste keer werd geopend, was ook direct merkbaar welke invloed de MICHELIN-uitreiking had op de bezoekers. De beurs trok een recordaantal bezoekers op de eerste dag.
Lees berichtBBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Lees berichtMaastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Lees berichtEuro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.
Lees berichtBBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt
Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.
Lees berichtOudste horecabeurs BBB Maastricht was vooral sfeervol
Vakbeurzen – Was het aanbod nu zo overweldigend? Nee, de oudste horecavakbeurs BBB in Maastricht was vooral sfeervol en gemoedelijk. Zoals de oudste horecavakbeurs van het land altijd wel is. Ook al zijn er twee edities overgeslagen.
Lees bericht