Chefs en pop-up restaurant publiekstrekkers op BBB


Beurzen - Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht. In vier strak vormgegeven ‘foodwerelden’ konden collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar drie dagen lang ontmoeten. Vandaag is de laatste dag van de BBB, waar bijna 400 exposanten hun producten laten zien. De BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Afgelopen maandag werd het evenement geopend door gedeputeerde Eric Geurts. Om meer beleving aan het event toe te voegen, waren de exposanten verdeeld over vier foodwerelden. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit nieuwe concept. Tijdens het driedaagse event zijn er verschillende highlights , zoals op de openingsdag de finale van het NK Oestersteken en elke dag het bereiden van gerechten door sterrenchefs, zoals Sang-Hoon Degeimbre en Soenil Bahadoer in pop-up restaurant The Tent. Daarnaast de uitreiking van verschillende prijzen zoals de Columbus Trophy. Maar verder ook verschillende bijeenkomsten, zoals de ledenvergadering van ProFri, een vakvereniging voor professionele frituurders, en diverse workshops. Het Duitse bedrijf Cocktail-Box won dit jaar de Columbus Trophy 2016. In de door hen ontworpen cocktailbar maken zij met een druk op de knop supersnelle cocktails. De Columbus Trophy wordt ieder jaar uitgereikt aan een startende ondernemer met een innovatief hospitality-concept. In het kader van de BBB Cafetariadag op maandag vond de uitreiking van de Parel plaats. Deze  prijs voor de meest verdienstelijke medewerker ging dit jaar naar Bart van Scheijndel van Plaza de Pitsstop in Den Hoorn. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

Beurzen Lars Daniëls en Birthe van Meegeren komen op de Folie Culinaire, die van 7 tot en met 9 oktober in MECC Maastricht wordt gehouden, hun kennis over wijnen. De Folie Culinaire is het onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één...

Lees bericht

Extra aandacht voor non-food op horecabeurs BBB Maastricht

Beurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat meer aandacht besteden aan de ontwikkelingen binnen non-food. De organisatie creëert daarvoor een nieuw beursonderdeel onder de naam Folie à Deux. Op dit onderdeel worden uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol gaan spelen in de horecabranche extra belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen op het gebied van inrichting,...

Lees bericht

Folie Culinaire presenteert eerste chefs

Culinair event - Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs. Het zijn Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, UK), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). De demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019, waar de drie topkoks hun masterclasses geven is een vast...

Lees bericht


Horeca Netwerk en @FoodClicks gaan samenwerken

Partnership - Horeca Netwerk en @FoodClicks gaan actiever samenwerken om de marktbewerking tussen leveranciers en ondernemers efficiënter en effectiever te maken. Beide netwerken sluiten goed op elkaar aan en versterken elkaar direct. Daar waar mogelijk zal kennis en content tussen beide partijen actiever worden gedeeld om de toenemende vraag naar effectievere totaaloplossingen voor veel foodleveranciers te vergemakkelijken. Beide partijen...

Lees bericht

BBB Maastricht presenteert divers programma

Beurzen – Vandaag is de 64ste editie van BBB Maastricht van start gegaan met een zeer divers programma. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. In samenwerking met Hotel Management School Maastricht organiseert de BBB-beurs op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food....

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid