Cheque voor Jeugdfonds bij heropening Sligro Alkmaar


Sander Koolwijk (midden) van Sligro Alkmaar overhandigt de cheque aan Wim van der Ham (rechts), voorzitter van het Jeugdfonds

Groothandel – Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar werd een schenking gedaan aan het Alkmaarse Jeugdfonds Sport & Cultuur. De volledig verbouwde locatie werd dinsdag geopend door Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar).

De cheque ter waarde van € 10.000 werd overhandigd aan Wim van der Ham, voorzitter van het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds betaalt onder andere het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles of een creatieve cursus. Wim van der Ham: “In deze waterrijke regio zijn er heel veel kinderen die niet kunnen zwemmen. Dat komt onder andere door het stopzetten van gemeentelijke subsidie voor zwemlessen en het diplomazwemmen. Met het door Sligro geschonken bedrag gaan wij een paar honderd kinderen helpen om zwemlessen te kunnen volgen zodat ze veilig bij het water kunnen spelen en zich kunnen redden wanneer ze in het water terechtkomen.”

Volledig verduurzaamd

De Alkmaarse Sligro-vestiging onderging een ingrijpende verbouwing. Duurzaamheid speelde daarbij een grote rol. Het pand kreeg een nieuw dak, werd optimaal geïsoleerd, ging ‘van het gas af’ en verwarming vindt plaats door warmteterugwinning. De verlichting is volledig led. Het assortiment werd uitgebreid, inclusief een compleet nieuwe versafdeling met een divers aanbod vlees, vis, wild & gevogelte, groente & fruit en brood & banket. Sander Koolwijk: “De complete verbouwing van onze groothandel was een enorme klus, want wij bleven gewoon in bedrijf en we hebben geprobeerd de overlast voor onze klanten tot een minimum te beperken”.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCIRFOOD nieuwe cateraar van NWO

Catering - NWO heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor de complete culinaire dienstverlening, voor zowel zijn kantoor in Utrecht als in Den Haag. Hiermee is de horecadienstverlener sinds gisteren verantwoordelijk voor het eten en drinken binnen alle restauratieve voorzieningen en ook de banqueting van NWO. De overeenkomst heeft een contractduur van vijf jaar.

Lees bericht


Strandpaviljoens optimistisch over komend seizoen

Strandpaviljoens – De strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn positief over de omzetten die zij denken te gaan behalen in het seizoen 2023. Zo’n 60 procent van de strandlocaties verwacht een hogere of een gelijkblijvende omzet te realiseren als in 2022. Maar de horecaondernemers langs de kust, maar zijn pessimistisch over de marges.

Lees bericht


Algemeen directeur Lidl Nederland Koninklijk onderscheiden

Onderscheiding - Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding mocht Oosterwijk in ontvangst nemen voor zijn inzet en visie op het gebied van duurzaam ondernemen binnen de Nederlands samenleving.

Lees bericht

La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid