Chocolatier Van Soest opent tweede locatie in Amsterdam


Rachel (l) en Franny van Soest voor de ingang van hun tweede locatie

Retail - In een tijd waarin ondernemen uitdagend is, starten moeder Rachel en dochter Franny van Soest een tweede Amsterdamse vestiging van de gelijknamige chocolatier. De winkel opent 21 november aan de Zeilstraat in Amsterdam Zuid.

De opening is en logische gevolg van het succes van de eerste winkel op het Frederiksplein. De coronaperiode van nu wordt eerder gezien als uitdaging, dan als onheilstijding. Franny van Soest: “Na corona kan het alleen maar beter worden. Ik ben ondernemer en wil blijven ondernemen.” Chocolade is daarvoor ook een mooi product; menen worden er blij van, net als het ijs dat eveneens in de winkel wordt verkocht.

Van Soest is een echt familiebedrijf. Franny van Soest heeft het vak geleerd van haar vader en geeft dat nu op haar beurt door aan dochter Rachel. Samen gaan zij ook de winkel runnen. Dat familiegevoel willen zij ook delen met de klanten.

Vluchtelingen

Het bedrijf wil mensen ook kansen bieden. Daarom is Van Soest gestart met het aanbieden van werk aan vluchtelingen. “Dit werk is het leukste wat er is, en als je die mentaliteit ook hebt ben je welkom in ons team. We hebben James aangenomen op basis van zijn enthousiasme, en we gaan samen onderzoeken of we hem kunnen opleiden tot chocolatier”.

Opening

Tijdens de opening aanstaande zaterdag kunnen niet alle activiteiten doorgaan. Het versieren van chocoladeletters door de kinderen uit de buurt mag vanwege coronamaatregelen niet, maar in plaats daarvan zijn er wel 'do it yourself- pakketten’ voor thuis, die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCoco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht

Pauwels Engineering nieuwe eigenaar Lovechock

Overname - Om de toekomstvisie van het bedrijf te versterken heeft Lovechock BV de krachten gebundeld met het Belgische familiebedrijf Pauwels Engineering NV. Door de fusie kan Lovechock, dat op een duurzame wijze chocolade maakt, sneller groeien.

Lees bericht

Milka gaat samenwerking aan met Patissier Hidde de Brabander

Samenwerking – Milka spreekt van de grootste verandering in het merk sinds 25 jaar. Met een nieuwe merkcampagne en een aangepaste receptuur introduceert het chocolademerk de meest tedere chocolade ooit. Ter ere van deze vernieuwde formule ontwikkelt Milka samen met Meester Patissier Hidde de Brabander een recept voor de ‘Ultieme Milka Chocoladefondue’.

Lees berichtNestlé Internationaal maakt sterke groei door in 2021

Jaarcijfers - Voedingsconcern Nestlé heeft internationaal een sterk groei doorgemaakt in 2021. Dat blijkt uit de gepresenteerde jaarcijfers. Ook in Nederland presteerde het bedrijf goed. De categorieën koffie en dierenvoeding lieten een sterke groei zien, maar vooral ook in plantaardig eten en drinken deed het bedrijf het goed.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid