Circulaire Circl moet nieuwe hotspot Amsterdamse Zuidas worden


Horeca - Circl, het nieuwste horecaconcept van Vermaat, moet de nieuwe hotspot van de Amsterdamse Zuidas worden. Het is niet alleen een locatie om te werken, te borrelen en te dineren, ‘de groene oase in een wereld van steen en glas’ moet ook zeven dagen in de week dé ontmoetingsplek zijn tussen het kantoorpersoneel en de buurtbewoners. Cicl, een initiatief van ABN AMRO, is een circulair totaalconcept van horeca, evenementen- en vergaderruimtes waarin zo min mogelijk energie en grondstoffen worden verspild en alle artikelen bij voorkeur zijn of worden hergebruikt. Het pand in het zakelijk hart van Amsterdam is volledig circulair gebouwd. Zo zijn de hardhout vloeren afkomstig van oude kasten, lambriseringen en andere restpartijen. De isolatie is gedaan met behulp van de vezels van 16.000 spijkerbroeken en voor de akoestiek in de vergaderzalen is gebruik gemaakt van verwerkte bedrijfskleding. Voor de stroomvoorziening wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van wisselstroom, maar van zoveel mogelijk energiezuiniger gelijkstroom. Voor de leveranciers van machines betekende dit de ombouw van de apparatuur die gewoonlijk wordt gebruikt. Het papier van de menukaarten is gemaakt van waterplanten uit Almere en de planken waarop hapje worden geserveerd zijn afkomstig van bomen die voor de bouw van kantoren op de Zuidas moesten worden gekapt. Eerlijk Het circulaire paviljoen aan de Zuidas is gebouwd om ervaring op te doen met circulair bouwen en deze ervaring met klanten te kunnen delen. Als het circulair bouwen navolging vindt, creëert dit volgens Circl directeur Merijn van den Bergh een duidelijke impact op de gebouwde omgeving. “Toen we aan het proces begonnen wisten we nauwelijks hoe circulair bouwen precies werkt. Door zelf zo’n bouw door te maken, inclusief alle onzekerheden en mogelijke fouten, hebben we inmiddels kennis en know how waarvan iedereen kan leren.” Dit leerproces geldt ook voor chefkok Rudolf Brand, die dagelijks met gebruikte ingrediënten en kooktechnieken experimenteert om alles zo energiezuinig en efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Hierbij maakt hij gebruik van de nieuwste inzichten rondom hergebruik en de eventuele foodprint van producten. Zo kan het zijn dat ingeblikte tomaten vanuit Italië energiezuiniger zijn dan verse tomaten uit eigen land of Spanje. Brand: “Dan gebruiken we de ingeblikte, totdat blijkt dat een andere keuze beter is. Wat we vooral willen is eerlijk zijn over onze keuzes. Dingen die we hier beweren moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn.” Rooftopbar Circulaire horeca staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Circl is een van de eerste horecagelegenheden in Nederland waarin dit tot in de details is doorgevoerd. Zo maakt Brand gebruik van alternatieve kooktechnieken als wecken en fermenteren om de overvloed aan groenten in bepaalde seizoenen te verwerken en verspilling tegen te gaan. Hij werkt hierin samen met partners als InStock, Lindenhoff en Brandt&Levie; allemaal bekend van hun duurzame filosofie en manier van werken. Voor de bakkerij wordt via Iambe samengewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Circl kent een restaurantgedeelte en rooftopbar die ’s avonds vooral dienst doen als cocktailbar en waar alle bestelde hapjes met één hand kunnen worden gegeten. Vermaat Vermaat is de partij die het allemaal coördineert en regelt. Uit een tender van 23 bedrijven werd de ontwikkelaar van horeca- en retailconcepten gekozen om dit unieke project met ABN AMRO in te richten. Een zoveelste ‘parel aan de ketting van Vermaat’, zoals dat intern bij het horecabedrijf wordt genoemd. Bron: @FoodClicks Horeca - Circl, het nieuwste horecaconcept van Vermaat, moet de nieuwe hotspot van de Amsterdamse Zuidas worden. Het is niet alleen een locatie om te werken, te borrelen en te dineren, ‘de groene oase in een wereld van steen en glas’ moet ook zeven dagen in de week dé ontmoetingsplek zijn tussen het kantoorpersoneel en de buurtbewoners. Cicl, een initiatief van ABN AMRO, is een circulair totaalconcept van horeca, evenementen- en vergaderruimtes waarin zo min mogelijk energie en grondstoffen worden verspild en alle artikelen bij voorkeur zijn of worden hergebruikt. Het pand in het zakelijk hart van Amsterdam is volledig circulair gebouwd. Zo zijn de hardhout vloeren afkomstig van oude kasten, lambriseringen en andere restpartijen. De isolatie is gedaan met behulp van de vezels van 16.000 spijkerbroeken en voor de akoestiek in de vergaderzalen is gebruik gemaakt van verwerkte bedrijfskleding. Voor de stroomvoorziening wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van wisselstroom, maar van zoveel mogelijk energiezuiniger gelijkstroom. Voor de leveranciers van machines betekende dit de ombouw van de apparatuur die gewoonlijk wordt gebruikt. Het papier van de menukaarten is gemaakt van waterplanten uit Almere en de planken waarop hapje worden geserveerd zijn afkomstig van bomen die voor de bouw van kantoren op de Zuidas moesten worden gekapt. Eerlijk Het circulaire paviljoen aan de Zuidas is gebouwd om ervaring op te doen met circulair bouwen en deze ervaring met klanten te kunnen delen. Als het circulair bouwen navolging vindt, creëert dit volgens Circl directeur Merijn van den Bergh een duidelijke impact op de gebouwde omgeving. “Toen we aan het proces begonnen wisten we nauwelijks hoe circulair bouwen precies werkt. Door zelf zo’n bouw door te maken, inclusief alle onzekerheden en mogelijke fouten, hebben we inmiddels kennis en know how waarvan iedereen kan leren.” Dit leerproces geldt ook voor chefkok Rudolf Brand, die dagelijks met gebruikte ingrediënten en kooktechnieken experimenteert om alles zo energiezuinig en efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Hierbij maakt hij gebruik van de nieuwste inzichten rondom hergebruik en de eventuele foodprint van producten. Zo kan het zijn dat ingeblikte tomaten vanuit Italië energiezuiniger zijn dan verse tomaten uit eigen land of Spanje. Brand: “Dan gebruiken we de ingeblikte, totdat blijkt dat een andere keuze beter is. Wat we vooral willen is eerlijk zijn over onze keuzes. Dingen die we hier beweren moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn.” Rooftopbar Circulaire horeca staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Circl is een van de eerste horecagelegenheden in Nederland waarin dit tot in de details is doorgevoerd. Zo maakt Brand gebruik van alternatieve kooktechnieken als wecken en fermenteren om de overvloed aan groenten in bepaalde seizoenen te verwerken en verspilling tegen te gaan. Hij werkt hierin samen met partners als InStock, Lindenhoff en Brandt&Levie; allemaal bekend van hun duurzame filosofie en manier van werken. Voor de bakkerij wordt via Iambe samengewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Circl kent een restaurantgedeelte en rooftopbar die ’s avonds vooral dienst doen als cocktailbar en waar alle bestelde hapjes met één hand kunnen worden gegeten. Vermaat Vermaat is de partij die het allemaal coördineert en regelt. Uit een tender van 23 bedrijven werd de ontwikkelaar van horeca- en retailconcepten gekozen om dit unieke project met ABN AMRO in te richten. Een zoveelste ‘parel aan de ketting van Vermaat’, zoals dat intern bij het horecabedrijf wordt genoemd. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid