Circular Food Center vestigt zich in Cultuur Haven Veghel


De Verspillingsfabriek, een van de initiatiefnemers van het Circular Food Center

Voedselverspilling – Het Circular Food Center, een kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van voedselverspilling, gaat zich vestigen in Cultuur Haven Veghel (CHV) aan de Noordkade. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Het Circular Food Center is een project in de Regio Deal Noordoost Brabant dat nog dit jaar opengaat. Initiatiefnemers zijn de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, gemeente Meierijstad, provincie Noord-Brabant en het Rijk. Het Circular Food Center moet onderdak bieden aan initiatieven die bijdragen aan het Duurzaam Ontwikkelingsdoel (SDG) 12.3 van de Verenigde Naties om in 2030 voedselverspilling met 1 miljard kilo te halveren ten opzichte van 2015.

De landelijke stichting Samen Tegen Voedselverspilling - momenteel gevestigd op de locatie van De Verspillingsfabriek, Three-Sixty - zal haar kantoor vestigen in het Circular Food Center. CHV Noordkade kent nu al de nodige foodconcepten en events, maar moet straks uitgroeien tot een locatie vol innovatieve bedrijvigheid rondom circulaire voedselketens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron neemt De Buurtboer over

Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

Lees bericht


AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht

60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid