Coca-Cola bottelarij Chaudfontaine bestaat 100 jaar


Ruim 100 miljoen is er geïnvesteerd in de Chaudfontaine bron en fabriek

Jubileum – De bottelarij waar het mineraalwater van Chaudfontaine vandaan komt bestaat 100 jaar. De bottelarij in het gelijknamige Belgische stadje is sinds 20 jaar in handen van Coca-Cola.

Een eeuw geleden was Chaudfontaine vooral bekend als thermaal water uit de enige warmwaterbron van België. Tot de familie Canter het in 1924 begon te bottelen en het als een uniek mineraalwater op de markt bracht. Sindsdien kende het water uit Chaudfontaine niet alleen een sterke groei, maar werd de bottelarij ook gezien als een voorbeeld op het gebied van bescherming van de bron en duurzame impact op de omgeving. “In de 20 jaar dat de bottelarij van Chaudfontaine in handen van Coca-Cola hebben we fors geïnvesteerd in de bescherming van onze bron en de CO2-neutraliteit”, aldus fabrieksdirecteur Achmed Boumrah.

Warmwaterbron

Al sinds de 17e eeuw is de warmwaterbron van Chaudfontaine, de enige van de Benelux, een belangrijk kuuroord. “Mensen kwamen van heinde en verre om er te baden in de thermen, opgericht door dokter Werner Xhrouet, waar uit de bron het natuurlijke warme water met een temperatuur van 37 °C stroomt. “Hoewel er al in de jaren 1960 eeuwenoude stenen flessen met 'water uit Chaudfontaine' op gevonden werden in de haven van Antwerpen, werd dit water pas aan het begin van de vorige eeuw gebotteld als natuurlijk mineraalwater.

100 miljoen

Sinds de overname door Coca-Cola is er meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de bron en de fabriek. Dankzij de investeringen in de bron behaalde de bottelarij het platinum certificaat – de hoogst mogelijke graad – van de wereldwijde Alliance for Water Stewardship (AWS). Deze officiële erkenning wordt alleen toegekend aan bedrijven die er alles aan doen om hun water op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde manier te beheren.

Minute Maid Juices

De bottelarij van Chaudfontaine is een van de productievestigingen van Coca-Cola Europacific Partners Belgium BV, een van de dochterondernemingen van Coca-Cola Europacific Partners plc (CCEP). Alle producten van het merk Chaudfontaine, eigendom van Minute Maid Juices, een onderneming die deel uitmaakt van het concern The Coca-Cola Company, worden daar geproduceerd.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

De bottelarij in vroegere jaren Foto's: Coca-Cola

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coca-Cola fabriek in Nederland CO₂-neutraal gecertificeerd  

Industrie – De fabriek in Dongen van Coca-Cola Europacific Partners is CO₂-neutraal gecertificeerd volgens de internationale PAS2060 norm. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eén van de onderdelen voor het behalen van het certificaat is het reductieplan, met als grootste impact de overgang van gas naar volledige elektrificatie.

Lees bericht


Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht

Jeroen van Vliet nieuwe country director CCEP Nederland

Personalia - Jeroen van Vliet is vanaf 1 maart 2023 de nieuwe country director Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) Nederland. Hij volgt Jaap Wassink op, die binnen de organisatie de internationale stap maakt naar de rol van group VP sales execution & route to market voor CCEP.  

Lees berichtKersttruck en Rode Kruis centraal in kerstcampagne Coca-Cola

Campagne – In de nieuwe kerstcampagne van Coca-Cola in Nederland staan de kersttruck en het Rode Kruis centraal. De Coca-Cola kersttruck was de afgelopen twee jaar niet te zien door corona. Nu het samenzijn weer kan en mag, rijdt die weer. In de nieuwe wereldwijde campagne ‘Christmas Always Finds Its Way’ legt het frisdrankmerk ook weer de nadruk op het belang...

Lees bericht

Coca-Cola start pilot in Nederland met nieuw tapsysteem

Dranken - Coca-Cola is in Nederland gestart met een pilot van een nieuw tapsysteem voor frisdranken. Met het nieuwe Compact Freestyle-tapsysteem kunnen consumenten voortaan hun eigen herbruikbare beker vullen. Consumenten hebben met het tapsysteem de keuze uit 30 verschillende dranken en smaakcombinaties.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid