Coca-Cola Europacific Partners wordt grootste bottelaar ter wereld


Overname – De overname van Coca-Cola Amatil (Amatil) door Coca-Cola European Partners (CCEP) is afgerond. De nieuwe entiteit zal verder gaan onder de naam ‘Coca‑Cola Europacific Partners’. Dat schrijft het nieuwe bedrijf in een gezamenlijke persverklaring.

Coca‑Cola Europacific Partners wordt daarmee de grootste bottelaar van Coca‑Cola ter wereld. Het bedrijf zal bestaan uit meer dan 33.000 medewerkers, die meer dan 3 miljoen verkooppunten in 26 landen bedienen. In Nederland gebeurt de productie van de dranken vanuit de fabriek in Dongen, Noord-Brabant en het hoofdkantoor in Rotterdam. Damian Gammell, CEO van Coca‑Cola European Partners: “Het verheugt ons de twee van bottelaars onder één naam samen te brengen tot Coca‑Cola Europacific Partners. Omdat we samen één onderneming vormen kunnen we nieuwe stappen zetten, groei creëren en onze reikwijdte uitbreiden”.

De komende maanden zal de juridische en volledige overgang voor het in gebruik nemen van de nieuwe naam in Nederland gaandeweg plaatsvinden.

Het project voor de overname van Coca‑Cola Amatil werd in oktober 2020 bekendgemaakt en op 16 april 2021 door de aandeelhouders van Amatil goedgekeurd. Het gaat om een overname ter waarde van 9,93 miljard Australische dollars, omgerekend 6,4 miljard euro.

Bron: CCEP/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid