Coca-Cola gestart met innovatieve KeelClip verpakking


Introductie - Vanaf deze week zijn de 250ml multipacks blik van de merken Coca-Cola, Fanta, Sprite en Fernandes verkrijgbaar in een nieuwe kartonnen KeelClip-verpakking. Met deze stap bespaart Coca-Cola in Nederland jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic.

De minimalistische kartonnen verpakking is 100% recyclebaar en heeft het FSC-mix® keurmerk, het keurmerk voor karton van verantwoorde herkomst. De nieuwe omverpakking bepaart nu niet alleen de plastic krimpfolie, maar beperkt ook het kartongebruik tot een minimum. Voordeel van de verpakking is tevens dat de blikjes volledig zichtbaar zijn. De lijn is inmiddels in volle productie.

Coca-Cola zet deze verpakkingsstap samen met Graphic Packaging International, die de KeelClip™ technologie heeft ontwikkeld. De verpakking heeft inmiddels verschillende verpakkings- en designprijzen gewonnen, waaronder de European Carton Excellence Awards 2020 en de 'Runner-up' NL Packaging Awards 20202.

Duurzaamheidsplan

De introductie van KeelClip is onderdeel van een bredere strategie vanuit het duurzaamheidsactieplan This Is Forward. Eerder kondigde Coca-Cola in Nederland een volledige overstap aan op flessen gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. In oktober zijn alle kleine plastic flesjes overgegaan, gevolgd door alle grote plastic flessen in 2021. Jaarlijks bespaart Coca-Cola in Nederland hiermee ruim 10.000 ton nieuw ‘virgin’ plastic.

Bron: Coca-Cola/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coca-Cola Nederland stapt over op flessen van gerecycled plastic

Duurzaamheid – Coca-Cola laat weten in Nederland volledig over te stappen op flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Met deze stap is het niet langer nodig om nieuw plastic te gebruiken bij het maken van nieuwe flessen. Nederland is na Zweden het tweede land wereldwijd waar Coca-Cola stopt met het gebruik van nieuw plastic in alle flessen.

Lees bericht
Coca-Cola vernieuwt recept energydrink en komt met cherry-variant

Introductie – Coca-Cola heeft een jaar na de introductie van Coca-Cola Energy en Coca-Cola Energy no sugar de receptuur aangepast. De beide varianten worden nu qua smaak nog meer gelinkt aan de Coca-Cola smaak. Daarnaast komt er een variant bij: vanaf week 10 is de energydrink ook in de cherry-smaak verkrijgbaar.

Lees bericht


Coca-Cola zet kerstcommercial in teken van de verbinding

Campagne - Coca-Cola heeft de nieuwe kerstcampagne in het teken gezet van de verbinding. In de commercial tijdens de sfeestdagen roept het bedrijf mensen op om het goede in anderen te zien met de campagne ‘What we share is stronger’. Deze campagne heeft als boodschap de verschillen opzij te zetten en samen aan tafel te gaan om het moment van...

Lees bericht

Coca-Cola komt met plastic besparende KeelClip-verpakking

Verpakking – Coca-Cola Nederland heeft vandaag als eerste frisdrankenconcern ter wereld de introductie van de KeelClip aangekondigd. Het gaat om een kartonnen verpakking voor multipacks, blik, dat jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic gaat besparen. Coca-Cola in Nederland investeert ruim 14 miljoen euro in de fabriek in Dongen in een nieuwe bliklijn en verpakkingsmachine. De lijn moet vanaf volgend jaar in gebruik worden genomen,...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid