Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over


De voormalige Leonidas-winkels worden omgebouwd naar de Coco & Sebas-winkelformule

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal. 

Het gaat om een doorstart van ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels, die onder meer gevestigd zijn op Schiphol, vier grote NS-stations en in The Mall of The Netherlands, en in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Eindhoven. Het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten maken deel uit van deze overname. De meeste oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Dankzij deze overname groeit Coco & Sebas van 8 naar 24 winkels.

De voormalige Leonidas-winkels worden omgebouwd naar de Coco & Sebas-winkelformule. De uitbreiding sluit aan bij de expansieplannen van Coco & Sebas. Dit in 2017 opgerichte chocolademerk groeide de afgelopen vijf jaar al fors. “Deze overname is een uitgelezen kans om onze sterke groei in een stroomversnelling te brengen en zo in één klap het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden”, aldus Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas.

Bijzondere mijlpaal

Coco & Sebas opende in 2022 vier nieuwe winkels. Het chocolade-concept van Coco & Sebas kent een grote kring aan trouwe klanten. Roger Scheeren, CEO van Coco & Sebas:  “De doorstart van de Leonidas-winkels onder de Coco & Sebas-formule is een bijzondere mijlpaal en versnelt de geplande uitrol van Coco & Sebas in Nederland. We zijn daarnaast erg blij dat we de arbeidsplaatsen van veruit de meeste medewerkers in stand kunnen houden.”

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Deze ombouwoperatie wordt naar verwachting in april afgerond.

Bron: Coco & Seba/@FoodClicks

Locatie van Coco & Sebas in Maastricht

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht


Schiphol Airport krijgt tweede Health Food Wall

Luchthaven - Health Food Wall opent 5 mei twee Intelligent Fridges in het onbemande shopconcept Gate 24/7 op Schiphol Airport. Health Food Wall had al sinds 2019 een locatie in de centrale hal van Schiphol Plaza maar krijgt daar nu een locatie bij.

Lees bericht
Pauwels Engineering nieuwe eigenaar Lovechock

Overname - Om de toekomstvisie van het bedrijf te versterken heeft Lovechock BV de krachten gebundeld met het Belgische familiebedrijf Pauwels Engineering NV. Door de fusie kan Lovechock, dat op een duurzame wijze chocolade maakt, sneller groeien.

Lees bericht

Milka gaat samenwerking aan met Patissier Hidde de Brabander

Samenwerking – Milka spreekt van de grootste verandering in het merk sinds 25 jaar. Met een nieuwe merkcampagne en een aangepaste receptuur introduceert het chocolademerk de meest tedere chocolade ooit. Ter ere van deze vernieuwde formule ontwikkelt Milka samen met Meester Patissier Hidde de Brabander een recept voor de ‘Ultieme Milka Chocoladefondue’.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid