Cocoa Horizons traceerbare cacao bij Hands Off My Chocolate


Duurzaamheid - Hands Off My Chocolate is het eerste wereldwijde Cocoa Horizons-merk dat overstapt op traceerbare cacaomassa.  Daarmee is niet alleen duidelijk waar de gebruikte cacao vandaan komt, maar wordt ook gerichte steun gegeven aan de cacaoboeren.

Hands Off My Chocolate werkt sinds de oprichting in 2013 samen met Cocoa Horizons, een onafhankelijke non-profit stichting die via impactvolle programma’s steun geeft aan cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana. En sinds dit jaar kan het chocolademerk zeggen dat haar cacaomassa volledig traceerbaar is. Kitty Smeeten van Hands Off My Chocolate: “Binnen onze duurzame en maatschappelijke missie blijven we ons continu inzetten voor verbeteringen binnen de thema’s: better for you, better for the environment en better for other people. De traceerbare cacaomassa is voor ons een heel belangrijke nieuwe stap vooruit”.

Traceerbare cacaomassa

Via het Cocoa Horizons programma worden de bonen van Hands Off direct ingekocht bij vijf coöperaties in Ivoorkust en twee in Ghana, samen zijn dit 5.745 boeren, waarvan 947 vrouwen en 4.798 mannen. Het traceerbare proces begint met het markeren van de cacaozakken met een blauw draad. Vervolgens worden de zakken voorzien van codes die specifiek voor de cacao van Hands Off zijn ontwikkeld. De bonen wordt op deze wijze vanaf de boer tot en met het eindstation apart gehouden van de andere zakken. Hierdoor weet Hands Off precies met welke boeren ze samenwerkt en welke vooruitgang deze gemeenschappen maken via het Cocoa Horizons programma.

Duurzaamheid

Naast het sterker maken van de gemeenschappen, stimuleert Cocoa Horizons milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Door hogere productiviteit is er minder land nodig wat leidt tot minder ontbossing. Ook wordt duidelijk in kaart gebracht wat de grenzen tussen boerderijen en natuurgebieden zijn. Daarnaast mogen boeren die aangesloten zijn bij Cocoa Horizons vijf jaar voor registratie niet hebben ontbost.

Bron: Hans Off My Chocolate/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Mondelēz wil 100% duurzame cacao in 2025

Duurzaamheid – Mondelēz International wil vanaf 2025 alleen nog maar 100% duurzame cocao verkopen. Het bedrijf heeft daarvoor al enige jaren het duurzaamheidsprogramma Cocoa Life lopen. Côte d’Or was het eerste merk dat het Cocoa Life-logo droeg. Maar inmiddels maakt 43 procent van de totale chocoladeproductie van Mondelēz International deel uit van dit duurzaamheidsprogramma. Ook de merken Milka, Oreo en...

Lees bericht

Frietboutique brengt tijdelijk friet met rode red velvet chocolade

Formulenieuws - Hands Off My Chocolate en Frietboutique, twee startups, hebben de handen opnieuw ineen geslagen en zetten het frietje chocoladesaus terug op de kaart. De limited edition is deze keer een frietje met rode, red velvet chocoladesmaak en een extra snufje zout. De twee food startups hadden eerder een chocoladevariant uitgebracht en sinds die tijd vragen mensen er met...

Lees bericht

PLUS draagt 1,3 miljoen Fairtrade premie af op huismerken

Supermarkt – In 2017 heeft PLUS 1,3 miljoen USdollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten afgedragen. Dit blijkt uit de Impactbarometer 2017 van stichting Max Havelaar. Dit geld is onder andere besteed aan betere zorg en goed onderwijs voor arbeiders van duurzame producten in ontwikkelingslanden. De supermarkten hebben op die manier bijgedragen aan de bouw van schoollokalen, ziekenhuizen en voorzieningen zoals een warme lunch op...

Lees bericht




© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid