CoffeeB lanceert 's werelds eerste capsulesysteem zonder capsules


CoffeeB-machine voor de volledig composteerbare Coffee Balls

Koffie - Delica, een dochteronderneming van de grootste Zwitserse detailhandelaar Migros, lanceert CoffeeB, 's werelds eerste koffie capsulesysteem dat volledig zonder capsule werkt. Het wordt mogelijk gemaakt door een kleine, volledig composteerbare bal van geperste koffie.

CoffeeB heeft alle gemakken van conventionele capsulesystemen maar produceert door de composteerbare bal geen afval. De innovatie is nu beschikbaar in Zwitserland en Frankrijk, maar andere markten staan op de planning.

De composteerbare capsule – ook wel ‘Coffee Ball’ genoemd, is een klein bolletje geperste koffie dat slechts omhuld is door een beschermende laag. Delica heeft de ontwikkeling wereldwijd gepatenteerd. Dit geeft de Coffee Ball niet alleen stabiliteit - het vormt ook een juiste zuurstofbarrière die beschermt tegen smaakverlies, net als aluminium. Net als de koffie zelf is ook de beschermlaag van natuurlijke oorsprong en dus volledig composteerbaar in de tuin. Binnen een paar weken ontbindt de Coffee Ball tot waardevolle humus. "CoffeeB combineert wat voorheen onmogelijk te combineren was in de koffiesector: een volledige smaakbeleving, gemak en zero waste", zegt de Nederlandse Frank Wilde, hoofd van CoffeeB.

Vijf jaar

De duurzaamheid van CoffeeB gaat verder dan de composteerbaarheid van de Coffee Balls in de tuin. De machine bestaat grotendeels uit gerecycleerde materialen en kan zo nodig door servicecentra worden gerepareerd. "De eenvoud van het systeem geeft nauwelijks een idee van hoeveel werk erin de ontwikkeling is gaan zitten. Het heeft vijf jaar geduurd van het idee tot het uiteindelijke eindproduct, en natuurlijk waren er ook talrijke tegenslagen," zegt Caroline Siefarth, R&D team van CoffeeB, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling. "Maar we zijn er meer dan van overtuigd dat elk geïnvesteerd uur het waard was." CoffeeB wordt vandaag gelanceerd in Zwitserland en Frankrijk, gevolgd door Duitsland in het voorjaar van 2023. Andere markten staan ook op de planning, aangezien er grote internationale belangstelling is. Wanneer CoffeeB in Nederland wordt gelanceerd, wordt te zijner tijd bekendgemaakt. De Coffee Balls zijn verkrijgbaar in acht verschillende smaken.

Bron: CoffeeB/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid