Coffeecompany eerste nieuwe huurder aan Amsterdamse Bos en Lommerplein


Formulenieuws – Coffeecompany opent in mei een nieuw filiaal aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het winkelcentrum wordt fors gerenoveerd sinds het in handen is van Propertize. De koffieketen is de eerste nieuwe huurder, die is aangetrokken.

Coffeecompany komt te zitten in en pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein leidt. Het plein moet een ontmoetingsplaats worden voor de vele culturen die in het gebied wonen. “Dat we als eerste nieuwe huurder zo’n prachtige landelijk bekende naam mogen bijtekenen, is een geweldige aftrap van de herontwikkeling van dit gebied vol potentie,” aldus Barbara Ploeger van Propertize.

Gemêleerd

De eigenaren van de nieuwe locatie hebben reeds drie koffiezaken in Amsterdam, alle drie in Oost. Eigenaar Lars Jun: “Bos en Lommer is een buurt waar we ons erg thuis voelen. Ik vergelijk het met het Javaplein waar we ook een zaak hebben. Hier komt een ontzettend gemêleerd publiek, dat maakt het zo leuk. Want onafhankelijk van leeftijd, afkomst, cultuur of religie: iedereen drinkt koffie. Het verbindt.” Jun heeft die verbindende rol vertaald naar het interieur met een grote leestafel, waar mensen een krant kunnen lezen of kunnen werken achter hun laptop.

Coffeecompany

De allereerste Coffeecompany opende in 1996. Inmiddels zijn er 34 vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leiden, Rotterdam en Delft en een branderij in Amsterdam. Coffeecompany werkt zelfstandig bedrijf onder de paraplu van Jacobs Douwe Egberts.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht


Albron neemt Coffeecompany over van JDE Peet’s

Overname - Albron wil per 1 juli 2021 de keten Coffeecompany overnemen van JDE Peet’s en daarmee de eigen positie op high traffic-locaties versterken. De overname is onderdeel van een bredere ambitie om verder te groeien als foodservice-organisatie die richting geeft aan de markt, aldus Albron vandaag in een toelichting.

Lees bericht


Douwe Egberts opent pop-up restaurant ‘The House’ op Horecava

Horeca - Koffiebrander Douwe Egberts heeft op horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam voor het eerst in haar bestaan een pop-up restaurant geopend. In ‘The House’ wordt gekookt door chefkoks van restaurant RIJKS, De Hoefslag en De Kersentuin. “Als Douwe Egberts willen we mensen dichter bij elkaar brengen”, licht marketing director Sander van der Linden van Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid