‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet


Internorga is uitgesteld naar later moment in het voorjaar / Foto bij: Internorga

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

De beurs wordt al 100 jaar in Hamburg gehouden en is het internationale platform voor de horeca, en cateringsector. Claudia Johannsen, Division Manager bij Hamburg Messe und Congress GmbH, maakt zich sterk voor de aankomende editie: “ Na een turbulent en uitdagend jaar vol veranderingen hebben we ingezien dat het houden van de beurs een echte noodzaak is. Uit vele gesprekken met exposanten, branchedeskundigen, restaurateurs, hoteliers, bakkers en banketbakkers, zijn we ons ervan bewust dat het eindelijk tijd is om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar tegelijkertijd te stimuleren voor de toekomst.”

Nieuw beursconcept

Als gevolg van de veranderende omstandigheden waaronder de beurs moet worden georganiseerd is ook het beursconcept als zodanig drastisch gewijzigd. In de nieuwe opzet wordt meer rekening gehouden met de binnenlandse en internationale ontwikkelingen, zowel binnen als buiten de branche en dat de ontwikkelingen worden ondersteund met overzichtelijke exposities. Bedoeling van de nieuwe opzet is ook dat er synergieën ontstaan tussen de exposanten, nieuwe presentatiemogelijkheden worden ingezet en er een duidelijkere begeleiding komt voor bezoekers. Inmiddels heeft 87 procent van de exposanten zich inmiddels aangemeld, aldus de beursorganisatie.

Veiligheid

Voor de beurs, die van 12 tot en met 16 maart 2021 in het beursgebouw van Hamburg wordt gehouden, is een speciaal hygiëne- en beschermingsconcept ontwikkeld, dat zal zorgen voor een veilige en succesvolle beurs voor alle bezoekers en exposanten, zo laat de organisatie weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht

Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event

Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.

Lees bericht


ING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO

Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid