Compass en InstockMarket schalen samenwerking op


InstockMarket biedt de locaties van Compass dagelijks een ruim assortiment aan hoge kwaliteit reststromen en circulaire producten

Voedselverspilling – Compass Group, 's werelds grootste food- en servicebedrijf met de labels Eurest, ESFM, Famous Flavours, Maison van den Boer en Xandrion, wil meer werk maken van duurzaamheid en schaalt hiervoor de samenwerking met InstockMarket op.

Twee jaar geleden intensiveerde Compass Group Nederland haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid door hun duurzaamheidsstrategie NuLA te lanceren. Met een gedeelde visie om voedselverspilling te verminderen en een positieve verandering teweeg te brengen in de wereld startte InstockMarket en Compass Group toen hun samenwerking. Die samenwerking is nog steeds een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsinspanningen van Compass Group.

Boeren en telers

InstockMarket levert voor een groot deel producten die verspild worden aan het begin van de keten van boeren en telers. Hier vindt een groot deel (39%) van de verspilling plaats. De samenwerking is een kans om voedselverspilling tegen te gaan en waarde te creëren uit producten die anders verloren zouden gaan. Door de samenwerking met InstockMarket kun je voedselverspilling verminderen en tegelijkertijd gerechten aanbieden aan gasten. Met een kilo gered eten bespaar je grofweg 2 kg CO2-uitstoot. Op een cateringlocatie kan jaarlijks op die manier meer dan 10 duizend kilo groente en fruit worden geserveerd. Dat komt dan neer op 20 duizend kg CO2-uitstoot.

75 producten

InstockMarket biedt dagelijks een ruim assortiment aan hoge kwaliteit reststromen en circulaire producten. Zo’n 80% van het assortiment is AGF. InstockMarket focust zich op het zoeken van een basisassortiment van producten die veel gebruikt worden in de horeca. Momenteel zijn dat maar liefst 75 producten. Culinair product manager binnen Compass Group Nederland, Hans Gijsen, stelt menu’s samen voor alle foodservicelocaties. Als de locaties binnen deze sector met deze producten van InstockMarket kunnen werken, kan er ontzettend veel eten van de verspilling gered worden. Een hele toffe samenwerking, waar veel potentie in zit. Op dit moment werken er al zo’n 25 locaties van Compass Group met InstockMarket producten én met succes.

Bron: Compass/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Horeca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid